Jakub Konečný
16. listopadu 2012 • 11:43

Dvě penalty i vyloučení. Sparta B dostala v Berbrově kraji za uši

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Válka Plzně se Spartou zuří na všech frontách. Rezerva letenského týmu to naplno pocítila ve středeční dohrávce ČFL na hřišti Domažlic, které jsou farmou prvoligové Viktorie. Svěřenci trenéra Martina Haška prohráli 1:4 v utkání, v němž čelili dvěma penaltám a inkasovali dvě červené karty. „Pozdravujte pana Křetínského,“ vzkázal jim údajně po zápase hlavní rozhodčí Tomáš Grimm.



„Už několikrát jsem měl pocit, že nás rozhodčí ve třetí lize řežou. Ale teprve v Domažlicích jsem pochopil pravý význam toho slova,“ říká jeden z hráčů B týmu pražské Sparty o výjezdu do Plzeňského kraje, kde už dlouhá léta vládne pevnou rukou kontroverzní funkcionář Roman Berbr.

Jiskra Domažlice, posílená o čtyři členy kádru Viktorie Plzeň, přitom byla od začátku lepší a vyhrála by zřejmě tak jako tak. I z toho důvodu, že Spartě kvůli termínové kolizi scházeli Jiří Skalák, Milan Jirásek, Adam Jánoš a Matěj Hybš, kteří v tu dobu hráli za jedenadvacítku přátelské utkání proti Švédsku.

„Nechci to svádět na rozhodčí, začátek z naší strany byl špatný,“ uznává nejmenovaný fotbalista sparťanské rezervy.

„Ale pak přišla první penalta – a byla to penalta, jakou svět neviděl. O poločase to bylo 3:1, říkali jsme si, že to ještě můžeme zkusit, že to není ztracené. A uběhlo pět minut a pan rozhodčí si vzpomněl, že je čas na druhou penaltu. Bylo to z hlediska jeho výkonu zajímavé utkání.“

V závěru tvrdého a nervózního zápasu viděli hosté ještě dvě červené karty – Jan Sýkora za protesty a Adam Kučera za dva fauly na žlutou.

„Trenér Hašek se tomu spíš zasmál, tam nemělo cenu nic řešit,“ dodává očitý svědek duelu.

Quan Mac Hong ze sparťanského béčka se svými klubovými spoluhráči
Quan Mac Hong ze sparťanského béčka se svými klubovými spoluhráči

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud