14. ledna 2013 • 16:31

Zlatý míč je PODVOD? Rosický volil Balotelliho, tvrdí Arabové

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádný Lionel Messi, ale Mario Balotelli. Taková prý byla volba Tomáše Rosického při hlasování ve  Zlatém míči. Tvrdí to arabská televize Al Džazíra, jež svou reportáží zpochybnila regulérnost ankety. Hlas českého záložníka a několika dalších fotbalistů měla při sčítání změnit FIFA a připsat ho vítězi Messimu.



Rosického bratr Jiří netuší, kde se tato informace vzala. A označil ji za absolutní nesmysl. „Tomáš určitě volil Messiho. Ani mu nemusím volat, rovnou napište tohle,“ řekl portálu iSport.cz.

Tomáš RosickýFoto Barbora Reichová (Sport)
Podobně hovoří PR oddělení FAČR: „Tomáš Rosický dal svůj hlas Messimu. K chybě nemohlo dojít.“

Kde se tedy vzala zpráva, že reprezentační kapitán hlasoval pro italského bouřliváka Maria Balotelliho?

Informaci zveřejnil novinář z arabské televize Al Džazíry. Oznámil, že disponuje důkazy a svědectvím několika hráčů a trenérů, jejichž hlasy měla FIFA zmanipulovat ve prospěch útočníka Barcelony.

Rosického dokonce zmíněná stanice citovala: „Přísahám, že jsem hlasoval pro Balotelliho, jenže FIFA dala můj hlas Messimu.“

Netrvalo dlouho a desítky jiných zahraničních médií tato slova převzala, včetně španělské Marcy nebo švýcarského listu Le Matin.

Dalšími hráči, kteří si údajně měli stěžovat, jsou Gianluigi Buffon, Zlatan Ibrahimovic či Thiago Silva. Toho podobně jako Rosického ocitovala Al Džazíra. „Hlasoval jsem pro Cristiana Ronalda, ale podle FIFA jsem napsal na první místo Messiho. Je hodně smutné, že se takové věci dějí.“

Lionel MessiFoto Reuters
Že se jedná o vymyšlené výroky, nasvědčuje prohlášení tiskového oddělení Thiaga Silvy, podle kterého zveřejněné hlasy FIFA jsou správné.

Proti reportáži se ostatně ohradila i samotná FIFA. V tiskové zprávě odmítla podvodné praktiky a uklidnila veřejnost, že všechny hlasy byly sečteny správně.

„Byli jsme na to upozorněni a ihned jsme všechno zkontrolovali. Můžeme potvrdit, že čísla, která byla zveřejněna, jsou naprosto správné. Každý si může vyložit po svém, proč si někteří nepamatují, koho volili...“ napsala FIFA.

Lionel Messi zvítězil v anketě Zlatý míč před druhým Cristianem Ronaldem a třetím Andrésem Iniestou.

Tomáš Rosický
Tomáš Rosický

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud