24. ledna 2013 • 17:43

Etický kodex sudích? Zákaz švábů a pětimetrák jen občas!

Autor: Agentura Hloupá kachna
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světoznámé agentuře Hloupá kachna se podařilo nahlédnout do Etického kodexu, podle kterého by se měli na jaře řídit čeští fotbaloví rozhodčí. Toto desatero by mělo v budoucnu pomoci zkultivovat domácí fotbal. Jsme přesvědčeni o tom, že směr byl zvolený rozhodně správně! Například sprosté slovo „šváb“ už od rozhodčích neuslyšíte. Bravo!



1. Slibuji, že budu jednat vždy čestně a ku prospěchu českého fotbalu. K tomu mi dopomáhej Pelta, Berbr a Duch svatý.

2. Uvědomuji si, že existují lidé, kteří jsou ve spojení s vyšší fotbalovou mocí, a tudíž právě oni nejlépe vědí, co nejvíce prospívá zájmům českému fotbalu. Jedná se především o Peltu, Berbra, ten poslední z trojice z bodu 1 do toho nemá co kecat.

3. Informace týkající se vyšších zájmů českého fotbalu jsou tajné. Nebudu o nich nikde mluvit. Především pak ne do mobilního telefonu.

4. Pokutový kop se píská: I. Když bránící hráč zahraje úmyslně rukou. II. Když bránící hráč fauluje soupeře. III. Když to je ve vyšším zájmu českého fotbalu. Ve vyšším zájmu českého fotbalu odpískám maximálně tři penalty proti jednomu týmu za zápas. Z toho jen dvě mohou být odpískané v nastaveném čase.

5. Ofsajd se píská: I. Když je útočící hráč v okamžiku přihrávky za všemi bránícími hráči kromě gólmana. II. Když je to ve vyšším zájmu českého fotbalu. Ofsajd pustím maximálně dvoumetrový. Pro posledních pět minut zápasu je ve výjimečných případech povolen i takzvaný pětimetrák.

6. Červená karta se uděluje: I. Za hrubý faul, II. Za nesportovní chování, III. Ve vyšším zájmu českého fotbalu. Ve vyšším zájmu českého fotbalu vyloučím maximálně 3 hráče z týmu, který neprospívá zájmům českého fotbalu. Z toho maximálně 2 hráče v prvních deseti minutách.

7. Respektuji profesní kvality Dagmar Damkové a vyřadím ze svého slovníku sprosté slovo šváb. V běžném rozhovoru na veřejnosti zcela nedoporučujeme používat ani slova prcat, ch*át, s*át, čů*ák, pí*a či kokot. Tady jde však jen o nezávazné doporučení.

8. Za plnění zájmů ve prospěch vyšších zájmů českého fotbalu mi přináleží mimořádná odměna (neplést si s příspěvkem od FAČR). Tato odměna se neuvádí v daňovém přiznání za konkrétní rok! Kdo to udělá, je vůl (na toto slovo se doporučení z bodu 6 nevztahuje, neboť jeho zákaz by podle analýzy FAČR pro řadu rozhodčích znamenal vážný zásah do struktury mluveného projevu).

9. Mé vztahy s funkcionáři fotbalových klubů udržuji na profesionální úrovni. To mimo jiné znamená, že peníze rozhodně nepřebírám v obálce na pumpě pod dohledem kamer. Kdo to udělá, je také vůl.

10. Fotbal nosím ve svém srdci a maximálně jej respektuji. Každý týden proto navštívím jednou kostel a pomodlím se k Peltovi, Berbrovi a Duchu svatému. Amen.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud