28. ledna 2013 • 17:26

Exbaníkovec Neves řádil před novináři, Kapverdy dál mají šanci na titul

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohádka nekončí! Před začátkem afrického šampionátu brali fotbalisty Kapverdských ostrovů za největšího outsidera, oni však senzačně postoupili do čtvrtfinále. Bývalý obránce Baníku Ostrava Fernando Neves je u toho!



Na světě asi neexistuje momentálně fotbalový tým ve větší pohodě. Stačí se podívat, jak jeho hráči změnili tiskovou konferenci po posledním zápase v divoký mejdan. Fernando Neves nemohl zůstat stranou - poskakoval a zpíval s ostatními!

Kapverdský kapitán, kterého si pořád pamatují čeští fanoušci kvůli jeho dvěma rokům strávených na Bazalech, si sice v rozhodujícím zápase s Angolou dal vlastní gól, ale pak se podílel taky na postupovém obratu.

VIDEO | Podívejte se na tiskovou konferenci Kapverd po postupu

Neves považuje za strůjce současného tažení trenéra Lucio Antunese, který poskládal dohromady tým z hráčů působících až na jednu výjimku v zahraničí. „Je hlavním architektem našeho úspěchu,“ uvedl Neves.

Vzestup kapverdské reprezentace působí neuvěřitelně. Země, která získala nezávislost na Portugalsku v roce 1975, začala hrát mezistátní zápasy o čtyři roky později. Na první vítězství v soutěžním zápase čekala až do roku 1992. Podle současných výsledků by se mohla dostat na 60. místo žebříčku FIFA.

Pohár afrických národů je vůbec první velký turnaj, na který se Kapverdy probojovaly – už to byla pořádná senzace, protože se kontinentálního mistrovství nikdy nezúčastnila menší země (má jen lehce přes půl milionu obyvatel), v kvalifikaci vyřadil favorizovaný Kamerun. Jak se ukázalo v průběhu samotného turnaje, nebyla to vůbec náhoda.

VIDEO | Sestřih zápasu Kapverdských ostrovů s Angolou

Fernando Neves je v týmu Kapverd klíčovým mužem a nosí také kapitánskou pásku
Fernando Neves je v týmu Kapverd klíčovým mužem a nosí také kapitánskou pásku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud