21. ledna 2013 • 15:29

Odešel z Baníku, teď Fernando Neves táhne za senzací Kapverdy

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před rokem a půl patřil ke klíčovým fotbalistům na Bazalech, teď je Fernando Neves kapitánem Kapverdských ostrovů na africkém Poháru národů. Bývalý obránce Baníku Ostrava si počíná skvěle – největší outsider obral hned na začátku turnaje o body pořádající Jihoafrickou republiku.



 

Obrana Kapverdských ostrovů pod vedením Fernanda Nevese ustrážila útočné snahy Jihoafrické republikyFoto EPA

Ostrovní stát, který leží 500 kilometrů na západ od afrických břehů, zažívá velkou fotbalovou horečku. Už v kvalifikaci dokázal šokovat tím, že vyřadil favorizovaný Kamerun.

A překvapením zatím není konec. Další přišlo hned v zahajovacím utkání šampionátu. Domácí Jihoafričané ztratili s podceňovaným soupeřem dva body po remíze 0:0. A Nevese vybrali pořadatelé šampionátu za Muže zápasu.

Během dvou let strávených v Baníku si kapverdský obránce získal sympatie fanoušků. Po odchodu do druholigového francouzského Châteauroux se jim sice čtyřiatřicetiletý Neves ztratil z očí, teď se však znovu výrazně připomněl.

„Máme za sebou dobré utkání proti kvalitnímu soupeři a také los nám přeje,“ naznačil Neves na stránkách šampionátu, že by jízda jeho mužstva nemusela skončit ani v základní skupině. Jasněji bude už ve středu, kdy se střetnou Kapverdské ostrovy s Marokem.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud