9. dubna 2013 • 23:10

CHAT: Damková by měla odejít, k národnímu týmu chci Zemana, říká Novotný

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před očekávaným derby pražských "S" navštívil redakci Sportu Jiří Novotný. Mnohaletá opora zadních řad Sparty vstoupila do Síně slávy deníku Sport a připojila se k slávistické legendě Luboši Kubíkovi, který se do vybrané společnosti zařadil minulý týden. Novotný poté odpovídal v on-line rozhovoru na otázky čtenářů serveru iSport.cz.



Před derby pražských "S" vstoupil Jiří Novotný do Síně slávy deníku Sport
Video se připravuje ...

Nejčastěji se fanoušci zajímali o Novotného názory na současnou Spartu. Ale došlo i na jiná témata. Novotný prozradil, koho by si dovedl představit ve funkci reprezentačního trenéra. "Dle mého názoru by reprezentaci slušel zkušený trenér s obrovským respektem, jako je třeba trenér Zeman," zmínil jméno trenéra, který si získal renomé v několika italských klubech.

Podle Novotného by měla opustit svoji funkci předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damková po řadě afér z poslední doby. "Souhlasím, že by ji měl nahradit někdo, kdo bude mít větší autoritu mezi hráči i majiteli klubů."

Kromě toho držitel 14 mistrovských titulů čtenářům popsal, jak je fotbalově aktivní v současnosti. "Dělám hrajícího trenéra ve Všenorech a spolupracuju s Martinem Říhou, který je hráčským agentem. Díky tomu, že jsem dva roky hrál v Kazani, mám známosti na východě. Takže tímhle směrem se snažím co nejvíc pomáhat."

Jiří Novotný

Baldič, 10. dubna 2013
Jak se vám líbí herní projev Sparty teď a co říkáte na pana Víťu Lavičku? Jinak přeju hodně úspěchů ACS !
Jsem rád, že se Víťa Lavička do Sparty vrátil, protože je to kvalitní trenér. Je vidět, že pod ním Sparta začíná předvádět kombinační fotbal, který dokáže přivést mnohem víc diváků do hlediště. Děkuji všem za otázky. Mějte se hezky. Jiří Novotný
Kinpr, 10. dubna 2013
Dobrý den, prý dnes vstupujete do síně slávy Sportu. Myslíte, že právem?
Hezký den přeju, ale na tuto otázku by mělo odpovědět vedení Sportu.
Lubos Cristiano , 10. dubna 2013
Čau Jiří,díky za vše co pro ACS udělal. 1.Co si myslíš o válce ACS vs Fc Prales Plzeň,a kteří ráči v českých fotbal. soutěžích te zaujaly. 2 Co si myslíš o srovnáváni Varane Hierro.
Rivalita je v pohodě, pokud to nepřekročí zdravou mez. Pak to fotbalu pomáhá. Z hráčů mě zaujal Láďa Krejčí, tak třeba Vladimír Darida a momentálně se mi líbí Václav Kadlec, který se dostal do formy, kterou měl už dřív. Srovnání Varane x Hierro: Hierro byl podle mého názoru lepším fotbalistou, ale Varane má ještě kariéru před sebou a určitě může dosáhnout na jeho úroveň.
PETR.T., 10. dubna 2013
ZDRAVÍM TĚ JIRKO,CHCI SE ZEPTAT KDYBY TĚ POVOLAL pan LAVIČKA NA SOBOTNÍ DERBY PŘIJAL BYS NABÍDKU,+DOKONCE SEZONY A ZISKAT SVUJ 15TITUL
Nepřijal, protože roky nelze zastavit. Ale určitě budu zápas sledovat a fandit.
ROMAN VOLF, 10. dubna 2013
Ahoj Jirko jsem fanousek dukly je velka skoda ze jis v dukle nejses a ted k derby jak se na nej tesis a jak podle tebe zapas dopadne ja vic verim sparte sparta ted hraje dobre s pozdravem fanousek ROMAN VOLF
Zdravím. Na Duklu vzpomínám rád a věřím, že Sparta v derby zvítězí.
Caafa, 10. dubna 2013
Co říkáte na znovuzrození Maria Holka co by stopera?
Jsem mile překvapen a i jeho výkony, které jsou zápas od zápasu lepší, dávají za pravdu tomu, že to byl správný tah.
Standa Hložek, 10. dubna 2013
Ahoj Jirko, máš rád mé písničky?
Ahoj Stando, mám je rád a doufám, že nám na Moravě znovu zazpíváš.
Jirka , 10. dubna 2013
Dobrý den pane Novotný, za Vaší éry byli úspěšné výsledky sparty,jak je všeobecně známo,podporovány korupcí a úplatky. Vy osobně jste se s tím někdy setkal,věděli jste na hřišti,že je "celý jaro cinklý" a podobně? Jsem přesvědčen,že Vás toto bude provádět celý život,můžete spát klidně? Co svědomí? Děkuji
Spát klidně můžu, protože o žádných úplatcích jsem nikdy nevěděl.
Lachman, 10. dubna 2013
Dobrý den. 14 nebo 15 titulů mistra ligy to se nedá překonat. Moc se mi líbí současná Sparta a trenér Lavička. Připomíná mi to Spartu Vaší doby kdy chodilo na hvězdy. Nebo se mýlím se současnou Spartou? Hezký den
Současná Sparta pod trenérem Lavičkou podává dobré výkony a je vidět stoupající tendence. Věřím, že Sparta získá titul a příští rok bude na Letné Liga mistrů.
Spartan 21, 10. dubna 2013
Vyhrajem derby? :)
Stoprocentně tomu věřím.
Pavel, 10. dubna 2013
Dobrý den, jakému týmu fandíte ve formuli 1? Odpovězte prosím na tuto otázku. Děkuji
McLaren.
Všenorská kobra, 10. dubna 2013
Fery, jak to poskládáme na Vraný bez Zeldy?
Nechám si to pro sebe, aby se nemohli soupeři připravit.
vanakuli, 10. dubna 2013
1.Dobrý den,chtěl jsem se zeptat,jaký stadion na světě na kterém jste hrál se Vám líbil nejvíc?2.Může dnes Juventus postoupit?
Jednoznačně je to Barcelona. A k postupu Juventusu - bude to mít hodně těžké, ale stát se může cokoliv.
Michal M., 10. dubna 2013
Dobrý den pane Legendo, rád bych vyjádřil obdiv nad Vaší neuvěřitelnou kariérou a jako Sparťan poděkoval za Vaše neocenitelné služby. Rád bych se zeptal, co si teď po všech aférách myslíte o Tomáši Řepkovi? Trenérovi Strakovi nadával za jeho přechod ke Slavii, přitom on sám se chová po odchodu z nejlepšího klubu možná ještě hůř. A i když by v anketě o nejlepší stopery historie GL měla být objektivně dvojice Novotný-Řepka (když už tam tedy není Hubschman), tak doufám, že Vaše jméno nebude vedle takového člověka. Děkuji za odpověď, Michal M.
K Tomáši Řepkovi: určitě to nedělá hezký obrázek Spartě, ani Tomášovi. Co se týká nadávek vůči trenéru Strakovi po jeho odchodu do Slavie, bylo to od Tomáše dost přehnané a akorát tím přidal víc zla mezi fanoušky.
Kamil555, 10. dubna 2013
Ahoj Jirko, na kterého kouče, pod nímž jsi hrál, vzpomínáš nejraději a proč? Díky za odpověď.
Jednoznačně je to trenér Ježek a trenér Uhrin. Díky tomu, jak přistupovali k hráčům a i kvůli tomu, že pod těmito trenéry dostávali příležitost mladí talentovaní hráči.
Robert Zadina, 10. dubna 2013
Ahoj,Jirko.Moc Tě zdravím,kdysi jsme hrávali spolu za dorost.Chtěl bych se tě zeptat jestli nemáš v plánu v budoucnu se věnovat trenérské práci ve Spartě?Děkuji a ať se daří!
Ahoj Roberte, zdravím tě. Rád bych se jednou trenéřině věnoval, ale bohužel zatím nepřišla žádná zajímavá nabídka.
Fanda Kabrhouců, 10. dubna 2013
Ahoj Jirko, zajímá mě, jestli jsi v kontaktu s některými lidmi z vedení Sparty. Nebyla ti např. nabídnuta nějaká spolupráce? Děkuju za odpověď, ať se jinak daří.
V kontaktu s lidmi jsem, ale žádná spolupráce mi dosud nabídnuta nebyla.
Oharr, 10. dubna 2013
Dobrý den, navštívil jste zápas Sparta - Plzeň? Jak se Vám zápas líbil?
Zápas jsem nenavštívil, protože jsme hráli se Všenorama, takže jsem ho stihnul akorát v televizi. Strašně mě nadchla atmosféra a také to, jak oba týmy zápas zvládly.
Bejčák, 10. dubna 2013
Na co nejraději vzpomínáte ze svého působení na Letné? Vím, 14 titulů evokuje řadu krásných vzpomínek, ale kdybyste měl vybrat jednu, dvě věci, co by to bylo?
Určitě nultý ročník Ligy mistrů, kdy jsme dokázali v kvalifikaci přejít přes Glasgow Rangers a Olympique Marseille. A potom zápasy s Barcelonou.
Rumlena, 10. dubna 2013
Dobrý den Jiří, jak často navštěvujete domácí zápasy Sparty? Chodíte do VIP? Děkuji za odpověď.
Abych řekl pravdu, tak moc často na Spartu nechodím. Překrývají se mi to se zápasy Všenor, což se mi stane i teď v sobotu při derby. Pokud můžu, vždy rád přijdu. Do VIP chodím, ale jen o přestávce, protože na tribuně je atmosféra mnohem lepší, než při koukání zpoza skla.
Lukáš, 10. dubna 2013
Zdravím Jirko, dodnes obdivuji tvůj přehled a hru hlavou, chci se zeptat měl si na to někdy nějaký speciální trénink? Přes svoji výšku si skvělý hlavičkář ;-) jinak přeju hodně úspěchů ve Všenorech a ať drží zdraví
Žádný speciální trénink jsem na to neměl. Je to o tom, že každý hráč má nějakou přednost a jde o to, jestli ji dokáže využít.
vandal, 10. dubna 2013
Dobrý den pane Novotný. Velice si vás vážím. Dokud jste byl ve spartě, tak sem fandil. Dívat se na vaší hru mě vždy fascinovalo. Přeji mnoho úspěchů a zdraví.
Moc děkuju.
David, 10. dubna 2013
Ahoj Jirko myslím si že za vaší éry hrála Sparta lepší fotbal co si myslíš ty.
Těžko porovnávat, protože dřív bylo ve Spartě víc kvalitních hráčů, protože nemohli odcházet do ciziny. Byla tam větší kvalita, protože za ní hrála řada reprezentantů a pokud se měl prosadit nějaký mladý hráč, musel mít alespoň stejnou úroveň jako ti starší, kteří dostávali přednost. A na druhou stranu díky tomu, že tam bylo tolik starší hráčů, dostali mladší šanci se od nich učit.
lahvi, 10. dubna 2013
Ahoj Jirko. Jak se Sparta chová ke svým ikonám? V jakém konkrétně ty jsi vztahu se Spartou ? Dali ti svoje "doživotní" místo v hledišti, zvou tě na nějaké akce,...je tam něco podobného? Pamatuješ, jak na tebe udělal Zizu "zidanovku" ( otočku o 360 stupnu ) v zapase LM proti Realu Madrid? :) Díky za vše, ať se daří.
Na zidanovku si dobře pamatuju. A nezapomenu na ní, protože to bylo jedno z nejlepších utkání, které Sparta odehrála v Lize mistrů. Se Spartou jsem v dobrém vztahu a zvou mě na různé akce typu ukončení sezony. Ale jinak pro Spartu nepracuju.
Petr N., 10. dubna 2013
Zdravím, co říkáte na konec Tomáše Řepky ve Spartě? Podle mě to Spartě pomohlo. Podívejme jak hrála s Řepkou a bez něj. Hrají uvolněněji a odráží se to i na výsledcích. Co si o tom myslíte? Prospělo tohle také Spartě? Podle mě to určitě neuškodilo.
Věřím, že to Spartě prospělo. A dá se říct, že je to vidět i na uvolněnější atmosféře na hřišti. Hráči si daleko víc věří a je to vidět na výkonech, které v posledních zápasech podávají.
amazonka, 10. dubna 2013
Napadá mě téma klubysmus. Hrál jsi ve Spartě, dokázal by jsi jít do Slavie? Ano nebo ne? Podle mě se tohle nenosí, jak někdo říká, "tam bych nešel" atd. Pro peníze je možné se zpronevěřit své minulosti a klubu svého srdce. Třeba František Straka. Také říkal, že do Slavie by nikdy nešel a najednou tam byl. Jak vnímáš pana Straku? Myslím krok, že by nikdy do Slavie nešel jak říkal a pak tam chvíli působil? Ty bys do Slavie nešel?
Do Slavie bych nešel, i když jí strašně respektuji jako největšího rivala za poslední roky. Myslím, že klubismus už není tak silný, jako býval dřív. Chápu, že František Straka šel do Slavie jako trenér, protože to je jeho práce. Uškodil si tím, že předtím řekl, že by do Slavie nikdy nešel. Tím si uškodil. Do Slavie neměl jít, nebo něco takového neříkat.
lerdy, 10. dubna 2013
Jaký máš názor na Michala Bílka? Podle mě po Euru bylo pozdě jej odvolat. Ivan Hašek jako předseda fotbalového svazu/asociace dal k repre kamarády (Vladimíra Šmicera, Michala Bílka) a drží se dodnes. Jak vnímáš tohle, že pan Hašek všude dosadil své kamarády, bez ohledu jestli mají úspěch a co umějí. Skandály hráčů tak s tím si Michal Bílek neporadil jak sliboval při nástupu.
Dle mého názoru by reprezentaci slušel zkušený trenér s obrovským respektem, jako je třeba trenér Zeman. A nemyslím si, že by Ivan Hašek jako bývalý předseda dosadil svoje kamarády. Jsou to všechno bývalí hráči, kteří mají velké jméno nejen u nás. Je to dobře a časem se to i ukáže. Co se týká skandálů - nemyslím si, že by se to týkalo jen éry, kdy tam trénuje Michal Bílek. Ta věc se stala, je potřeba se z toho poučit, aby k podobným excesům už nedocházelo.
siegl, 10. dubna 2013
smrt spartě
Sparta je věčná!
.Query, 10. dubna 2013
Hezké odpoledne. Proč nevystupujete v TV jako expert? Nemáte zájem, nebo proč? Neláká vás mluvit v TV jako Pavel Karoch apod.?
Nikdo mě z televize neoslovil. Takže chodím akorát občas na televizi Fanda, když se domuluvíme s Michalem Hrdličkou, který hraje u nás ve Všenorech.
Emill, 10. dubna 2013
Kdy ses naposledy styděl, že jsi hrál za Spartu a proč?
Nikdy jsem se za to nestyděl. Pro mě to byla vždy čest a strašně rád na to vzpomínám. Nebyli jsme hrdí, když jsme prohráli jakýkoliv zápas. Ale to se týkalo nás - ne Sparty.
Othoson, 10. dubna 2013
Ahoj Jirko, na který vybojovaný titul se Spartou vzpomínáš nejvíce? A co říkáš na tvé nástupce ve sparťanské obraně od Sivoka přes Řepku až po Holka (samozřejmě myslím i ostatní kromě těchto tří)? Jinak přeji hodně štěstí ve fotbalovém důchodě ;)
Děkuju za přání. U titulů nejvíc vzpomínám na ten, který jsme získali potom, co jsme doma porazili Slavii 4:1 a pět kol před koncem jsme získali titul. Co se týká nástupců... Určitě to byli kvalitní hráči. Momentálně jsem rád, že Mariu Holkovi našli ideální pozici, na pozici defenzivního záložníka se mi tolik nelíbil. Ukázalo se, že umí dobře číst hru a vyvézt balon - proto je na této pozici pro Spartu mnohem větším přínosem.
Gooryk, 10. dubna 2013
S vrcholovým fotbalem jsi už skončil, co teď děláš? Čím se živíš? V podstatě ani nevím, kde hráč jako ty teď působí a jaká je jeho pracovní náplň. Každodenní?
Dělám hrajícího trenéra ve Všenorech a spolupracuju s Martinem Říhou, který je hráčským agentem. Díky tomu, že jsem dva roky hrál v Kazani, mám známosti na východě. Takže tímhle směrem se snažím co nejvíc pomáhat.
amidamar, 10. dubna 2013
Zdar a sílu! Budeš někdy působit jako trenér? Pokud ano, jaký budeš? Spíše ukřičený nebo klidný? Mě se líbí více ten živější, který stojí u postranní čáry, něco gestikuluje a neustále pokřikuje na hráče. Něco jako byl Karel Brückner, ten nevydržel chvíli sedět:sD Budeš také takoví? mě by se to líbilo, to víc diváky vtáhne do hry.
Rád bych byl jednou trenérem. Licenci už mám, ale žádná zajímavá nabídka zatím nepřišla. Pro diváka je asi atraktivnější, když trenér skáče u lavičky. Dávám přednost tomu, jak se chová Víťa Lavička, nebo styl, jaký měl Dušan Uhrin nebo Václav Ježek.
Miguel, 10. dubna 2013
Dobrý den, chci se zeptat, nemáte chuť jednou sbírat zkušenosti jako trenér u mládeže? :) Věřím,že byste malým klukům hlavně ve Spartě moc dal. Jinak jak vzpomínáte na Tomáše Hübschmana? Myslíte,že se někdy vrátí do Sparty?:)
Určitě by to byla dobrá zkušenost a pro mladé hráče by to mohl být přínos. Žádnou takovou nabídku jsem nedostal a nepřemýšlel jsem o tom. Na Tomáše vzpomínám strašně rád. Jako mladého kluka jsem ho učil stejně, jako mě učil Pepa Chovanec. Tomáš udělal dobře, že odešel do Šachtaru, kde je klíčovým hráčem. Ale nevěřím, že by se Tomáš ještě jednou vrátil do Sparty.
Marcela, 10. dubna 2013
Ahoj, jsem tvá fanynka. Vždycky jsem tě obdivovala a fandila. Můžu se zeptat jaké nosíš spodní prádlo? Předem díky
Děkuju za otázku. Nosím normální boxerky.
Weasel, 10. dubna 2013
Jaký máš názor na předsedkyni komise rozhodčích Dagmar Damkovou? Měla by skončit? Většina Sparťanů a Slávistů říká ano. Co říkáš ty? Spartě se moc nezamlouvá podle mého, protože na pana Macelu měla větší vliv.
Nevím, jestli měla větší vliv na pana Macelu. Souhlasím, že by ji měl nahradit někdo, kdo bude mít větší autoritu mezi hráči i majiteli klubů.
Dennis, 10. dubna 2013
Dobrý den. Dlouho jste hrával ve Spartě, kde působil i Zdeněk Ščasný. Vzpomínám si, že tehdy proběhlo novinami, že společně s Horstem Sieglem jste musel skončit, protože se pan Ščasný dozvěděl, že jste proti němu chystal rebélii. Jaká je pravda? Proč jste opravdu skončil a chystal jste něco proti němu?
Pod trenérem Ščasným jsem skončil na jaře po čtvrtém, pátém utkání. Není pravda, že bych proti němu s Horstem Sieglem něco chystal. Dodnes nevím, jaký důvod k tomu měl. Zase můžu říct, že hostování v Liberci mi strašně pomohlo a začal jsem si vážit toho, jaké podmínky hráči ve Spartě mají. Byl jsem tehdy rád, že jsem se mohl do Sparty vrátit zpátky. Trenér Ščasný tehdy předtím odešel.
Jirka16, 10. dubna 2013
Cetl jsi v magazinu deniku sport clanek o tom, kolik beres jako hvezda v nizsi soutezi?Je to pravda? A dostal jsi nekdy nabidku od Sparty do nejake manazerske funkce?
Ten článek jsem nečetl. Ani nemůžu říct, jestli je to pravda, jak to funguje v jiných týmech v nižších soutěžích. Žádnou nabídku od Sparty jsem nedostal.
Petr Vaněk, 10. dubna 2013
Dobrý den Jiří. Vzpomenete si ještě na zimní turnaj Tatry Smíchov, který se hrál ve své době na škváře a účastnily se ho ligové týmy, včetně Sparty?
Pamatuju si na něj dobře. Za trenéra Ježka jsem tam začínal jako mladý hráč. V tu dobu jsem po zápase s Duklou dostal zánět achilovky a nemohl jsem kvůli tomu odcestovat na zahraniční soustředění.
Petas, 10. dubna 2013
Čau Jirko, nejprve bych ti chtěl popřát všechno nejlepší k tvým nedávným narozeninám. Zároveň ti poděkovat za to, co jsi pro Spartu udělal, to se o každém říct nedá! Jaký je tvůj názor na současnou Spartu? Líbí se ti, jak se Sparta vydala cestou, že dává šanci mladým hráčům? A ještě bych rád slyšel, jestli si myslíš, že Sparta vyhraje titul, díky.
Děkuju za přání. Věřím, že Sparta se vydala správnou cestou, dává šanci mladým, ale je to správně vyvážené. Je tam i střední generace a starší hráči - bez nich by se mladí nemohli zlepšovat. A věřím, že Sparta letos konečně získá titul. Strašně rád bych šel na Letnou na Ligu mistrů.
David, 10. dubna 2013
Koho tipujete, že dá gól v utkání mezi Spartou a Slávií ?? Děkuji
Mohl by se prosadit Venca Kadlec a přál bych to i Marku Matějovskému.
marek, 10. dubna 2013
Ahoj Jirko, jak tipuješ sobotní derby, má podle tebe Slavia šanci alespoň na bod? Díky
V momentální pohodě, v jaké je Spata a v jaké je Slavie, věřím v jednoznačnou výhru Sparty.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud