Jakub Konečný
25. května 2013 • 14:25

Kadlec je na roztrhání! Pere se o něj SEDM klubů z bundesligy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Služebně nejstarší fotbalista Sparty má před sebou možná poslední dva zápasy v rudém dresu. Čerstvě jedenadvacetiletý Václav Kadlec je v hledáčku téměř poloviny bundesligových klubů, a tak se v létě klidně může konat stomilionový přestup. „Pravděpodobnost Vaškova odchodu je padesát procent,“ říká zdroj z hráčova okolí.



Středeční prohra v Brně zřejmě připravila Spartu o titul - a dost možná i o talentovaného útočníka. Poté, co přišel o naději na lukrativní příjmy z Ligy mistrů, bude chtít letenský klub svůj deficitní rozpočet aspoň trochu narovnat tučným transferem. A Václav Kadlec se jeví pro tuto výzvu jako ideální adept.

„Zatímco před zápasem v Brně byla pravděpodobnost Vaškova odchodu ze Sparty zcela minimální, nyní je to padesát na padesát,“ tvrdí dobře informovaný zdroj a dokladuje tak, že kolem Kadlece začíná být živo.

Ondřej Kasík, ředitel komunikace pražské Sparty, nicméně zůstává u tradičního neutrálního vyjádření. „Zájem zahraničních klubů o Vaška evidujeme, ale žádná konkrétní jednání v tuto chvíli nevedeme,“ prohlašuje.

Kadlec přišel na Letnou v roce 2008 z Bohemians 1905 jako obrovský talent, čemuž odpovídala i přestupní částka. Deset milionů korun do té doby žádný český klub za šestnáctiletého fotbalistu nedal.

Postupně se z nadějného mladíka vypracoval v jednoho z klíčových hráčů základní sestavy, v listopadu roku 2010 debutoval i v národním týmu, kde se ve věku 18 let, 4 měsíce a 23 dní stal nejmladší střelcem v historii reprezentace.

Před dvěma lety měl Kadlec velice blízko k přestupu do Vitesse Arnhem, jenže nizozemský klub nepochodil, byť na stůl položil 150 milionů korun. Sparta požadovala ještě víc, možná i proto, že dvacet procent z utržené sumy náleží hráčově mateřskému klubu Bohemians 1905. Nyní by se podle všeho spokojila i s nižší sumou.

„Sto dvacet milionů by určitě neodmítla,“ míní zdroj deníku Sport. Přesně tuto cenu ostatně zmínil i německý sportovní magazín Kicker, který zveřejnil, že Kadlece zařadily mezi své vytipované posily Schalke 04 a Freiburg. Počet uchazečů o služby mladého útočníka je podle všeho však ještě mnohem vyšší.

„Vaška chce sedm bundesligových klubů a jsou mezi nimi i lepší než Schalke,“ upozorňuje nejmenovaný znalec zákulisí. Právě skončenou sezonu přitom klub z Gelsenkirchenu uzavřel na čtvrtém místě, když se před ním umístily pouze Bayern Mnichov, Borussia Dortmund a Bayer Leverkusen, tedy samé skvělé adresy.

„Nějaké nabídky na přestup Vašek má, ale nyní se soustředí na závěr ligové soutěže a kvalifi kační utkání s Itálií. Pak jsme domluveni s panem Křetínským, že si o Vaškově budoucnosti promluvíme,“ říká hráčův agent Pavel Paska ze společnosti ISM.

Nejpozději za týden tedy bude jasněji.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud