11. června 2013 • 12:50

Nedvěd v Síni slávy deníku Sport: Končil jsem na nohou, ne na kolenou

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Patří mezi nejvýraznější osobnosti v historii českého fotbalu. V úterý dopoledne vstoupil legendární záložník Pavel Nedvěd do Síně slávy deníku Sport. "Je to pro mě velká čest, že se můžu zařadit mezi největší legendy našeho sportu, řekla ikona českého fotbalu v rozhovoru se šéfredaktorem Sportu Lukášem Tomkem.



O konci své aktivní kariéry

"Věděl jsem, že už Juventusu nemám co dát. Snažil jsem se vystihnout moment, kdy skončím a myslím, že se mi to povedlo. Chtěl jsem končit na nohou, ne na kolenou," řekla bývalá opora národního týmu o svém konci kariéry.

EURO 2004 jsme měli vyhrát, je i po letech přesvědčen Nedvěd
Video se připravuje ...

O Síni slávy

Pavel Nedvěd se po boku dalších hvězd zařadil do Síně slávy deníku Sport. "Je to pro mě veliká čest, že se můžu zařadit mezi největší legendy našeho sportu," říkal Nedvěd.

O Jágrovi

Zvlášť se Nedvěd zmínil o Jaromíru Jágrovi, který i v 41 letech řádí v NHL, kde ho čeká po 21 letech účast ve finále. "Jarda zasvětil celý život sportu. Je českou sportovní legendou a pravděpodobně navždy zůstane jeho největší postavou," ocenil kladenského rodáka.

O reprezentaci

"Národní tým odehrál proti Itálii dobrý zápas, je škoda, že se nepovedlo dát ten gól. Chyběl kousíček něčeho navíc, aby se to povedlo. Italové nehráli dobře, mohli jsme toho využít," říká populární Méďa.

O osud českého fotbalu strach nemá. "Český fotbal má kde brát. V juniorských týmech je hodně talentovaných hráčů. Odešla naše generace, chvíli trvá, než se najde náhrada," dodává hvězda.

O výzvě deníku Sport

"Je škoda, že při volbě byl jediný kandidát, že nikdo nešlapal lidem ve vedení na paty. Je potřeba na tom nadále pracovat, aby se český fotbal očistil, aby se věci pohly dopředu," věří.

O Juventusu

I v Juventusu sledujeme české hráče, není tajemstvím, že jsme stáli o Daridu, ale v současné době hledáme mladší hráče. V každém případě v Čechách hledáme také, určitě tady hráče sledujeme," dává naději českým nadějím Pavel Nedvěd.

Pavel Nedvěd obtiskl své ruce do Síně slávy deníku Sport, asistuje mu šéfredaktor Lukáš Tomek (vpravo)
Pavel Nedvěd obtiskl své ruce do Síně slávy deníku Sport, asistuje mu šéfredaktor Lukáš Tomek (vpravo)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud