11. června 2013 • 12:06

Nevylučuju, že se vrátím do Česka, přiznal Nedvěd čtenářům

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

CHAT | Do redakce deníku Sport a portálu iSport.cz dorazila dnes dopoledne velká fotbalová osobnost. Pozvání přijal Pavel Nedvěd, jeden z nejúspěšnějších českých sportovců historie. Někdejší opora reprezentace a majitel Zlatého míče za rok 2003 odpovídal v ONLINE rozhovoru čtenářům iSport.cz.



EURO 2004 jsme měli vyhrát, je i po letech přesvědčen Nedvěd
Video se připravuje ...

Pavel Nedvěd

Jan Novák, 11. června 2013
Dobrý den PANE Nedvěd! Předem bych Vám chtěl poděkovat, že jste přijel(i) na benefici Marka Jankulovského. Byla to nádhera Vás vidět na Bazalech. Opravdu nezapomenutelný zážitek. Chtěl bych se zeptat, co se Vám vybaví, když se řekne Baník Ostrava? Ať se Vám v životě jen daří. Doufám, že se mi poštěstí Vás ještě někdy vidět na hřišti. Děkuji celé vaší partě z reprezentace, za tolik let radosti, co jste rozdávali!!
Baník, to znamená skvělí fanoušci. Jsem rád, že to po vás byl zážitek. Pro nás taky, sešli jsme se po dlouhé době. Opravdu fajn zážitek.
veselýd, 11. června 2013
dobrý večer, chtěl bych se zeptat jestli juventus uvažuje o koupi, či hostování nějakého českého hráče z gamb. ligy popř. jakého děkuji
Z ligy ne. Ale uvažujeme o dvou hráčích z mládežnické kategorie.
Munzig, 11. června 2013
Jě nějaký neukutečněný přestup ve vaší kariéře který vás mrzí?
Je. Nikdy jsem nehrál v Anglii, což by se mi vždycky líbilo. Měl jsem nabídku z Chelsea, kontaktoval mě trenér Eriksson. Ale zůstal jsem v Juventusu.
ondraqe1, 11. června 2013
Čím si vysvětlujete že kvalita serie A od vaších dob tak klesla ? Momentalně není realné aby zlatý míč vyhrál někdo z italské ligy...
Souhlasím, že kvalita italské ligy klesla. A to dost výrazně. Nehrají v ní žádné světové hvězdy, většina hraje v Anglii a jinde. Momentálně je strašně těžké přivést nějakou velkou hvězdu. S Juvenusem se ale budeme snažit, aby nám to letos vyšlo, a nějakou velkou hvězdu jsme přivedli. Ale jména nemůžeme říkat.
Josef Čermák, 11. června 2013
Dobrý den Pavle, přijede k vám někdy ještě Alesandro Del Piero na golf?
Ano, přijede. Momentálně je v Turíně, v Austrálii má pauzu. Už jsme se viděli, ale na golf jsme se ještě nedostali.
Kulhánek Luboš, 11. června 2013
Zdravím tě a děkuji za to,co jsi jako sportovec udělal pro Česko.Ještě někdy zavzpomínáš na polední fotbalové turnaje na stavárně v Plzni ? Přeju pevné zdraví. Fanoušek z Kožlan.
Samozřejmě vzpomínám, byly to obrovské bitvy. Malinká tělocvična, kolem dokola seděli lidi a my hráli mezi nimi. Bylo to fajn.
John Kerr, 11. června 2013
V příští sezoně Juventus cílem třicátádruhé ligový titul nebo 3. Liga mistrů?
Náš úkol je pokaždé se co nejlíp umístit v italské lize, což znamená účast v Lize mistrů. Náš preident má sen ji jdnou vyhát. Určitě udělá vše pro to, aby to bylo co nejdřív.
sixpack, 11. června 2013
Bongiorno,dodnes jsem si jistý že nebýt spousty zranění,tak jsme byli v roce 2006 mistři světa. Kdy si myslíte , že na to zase budeme mít? Grazie:)
Nevím, měli jsme dobré mužstvo, které mělo mít vrchol v roce 2006, ale potkala nás spousta problémů, zranění klíčových hráčů. Proto to nevyšlo. Náš vrchol tak byl v roce 2004. Strašně by se mi líbilo, kdybychom postoupili na MS do Brazílie, to by byla ta největší motivace pro kluky. Sám bych se jel na náš tým podívat.
Petr Horvath, 11. června 2013
Ahoj Pavle, co bylo tve typicke jidlo pred zapasem? :-P
Samozřejmě těstoviny. Samotné bílé těstoviny. To bylo všechno. Jinak jsem vypil v průběhu dne před zápasem tři čtyři litry vody.
honza mudraninec, 11. června 2013
Co jsi říkal na zapas pro Italům ? a proč takhle naši kluci nedokáží hrát pořád ? Někdy mi přijde jako by ti hráči nebyli hrdí na to, že reprezentují náš národ. Díky za odpověd a mnoho dalších úspěchů do života
Zápas byl vydařený, reprezentace se mi moc líbila. Jen mě tochu mrzí, že nedokázala vyhát, měli absolutní převahu. Nevím, poč to tak nejde pořád, mužstvo je mladé, ale samo si dokázalo, že jde hrát i proti takovým mužstvům jako Itálie, takže by to mohlo jít pokaždé.
Jirka K., 11. června 2013
Dobrý den, myslíte si, že někdo ze současných mladých fotbalistů může dojít až k vaší kvalitě, případně jako Vy vyhrát Zlatý Míč?
Každý má šanci vyhrát Zlatý míč. I když je tam teď Messi, který vyhrává každý rok... Ale někdo přijde na vrchol ve dvaceti, někdo ve třiceti, jako se to stalo mně. Je potřeba to nikdy nevzdávat, stát se může všechno. Aby mohl někdo z českých hráčů vyhát Zlatý míč, musel by hrát v některém z evropských velkoklubů. A to se zatím neděje.
DannyPrihy, 11. června 2013
Dobrý den, pane Nedvěde, chtěl bych se zeptat. Bys mohl rád se vrátit do Viktorky (Plzeň) a trénovat fotbalistům Plzně?
Momentálně ne, jsem v Itálii. Ale s některými Plzeňáky jsem v kontaktu, kamarád trénuje v Plzni devatenáctky. Dělá se to dobře jako vždycky, využívají zkušeností dob Pepy Žaloudka.
Radim, 11. června 2013
Dobry den, chtel bych se zeptal, jaky byl Váš hnací motor v kariéře,chtěl jste stím nekdy praštit? Jste muj velky sportovní idol, děkuji za odpověď, at se daří.
Prašit s fotbalem nikdy, i když jsem zažil i těžké momenty. Fotbal jsem měl vždy strašně rád, to je můj hnací motor. Vždycky jsem ho rád hrál.
M.Kardaš, 11. června 2013
Dobrý den, Pavle, rád bych se Vás zeptal, jaký je váš momentální profesionální vztah k fotbalu. Vykonáváte v Juventusu nějakou funkci? Co přesně tam máte na práci?
Jsem ve správní radě Juventusu, což je nejvyšší vedení. Je nás jedenáct, rozhodujeme o chodu klubu. Se sportovním ředitelem mám na starost celou sportovní část Juventusu od mladých po první mužstvo. Samozřejmě osmdesát pocent věnujeme prvnímu týmu, na mládež máme lidi a jen sem tam jejich práci koordinujeme.
Martin Novák, 11. června 2013
Neměli by to být právě bývalí úspěšní reprezentanti, kteří by se měli pokusit dostat český fotbal ze současného bahna. Karel Poborský na to sám nestačí. Jaký je váš názor na zavedení videa ve fotbale ?
Často jsem o tom přemýšlel, že je správná cesta, aby se tomu fotbalisté věnovali. Dám příklad: Bayern Mnichov. V jeho vedení je spousta bývalých fotbalistů a výboně jim to funguje. Al sami bychom na to nestačili a učitě bychom potřebovali podporu. Jsem pro zavedení videa ve fotbale, ale jen při posuzování sporného okamžiku, který by rozhodoval o gólu. Jinak pro to nejsem. Fotbal je hezký takový, jaký je, a nemělo by se do něho zasahovat.
Jakub, 11. června 2013
Dobrý den,neuvažoval jste někdy o tom že byste trénoval reprezentaci??
Zatím ne. Ještě netrénuju nic... Navíc mám zatím licenci A, která by mi vést reprezentaci nedovolila.
vojtěch motyčka , 11. června 2013
Nepřrmýšlel jste že jse po angažmá v juventusu vrátíte do plzně nebo do sparty
V té době jsem mluvil s generálním manažerem Jozefem Chovancem. Ozval se, jak jsem skončil v Juventusu, jestli bych ještě za Spartu nehrál. Bohužel přišla brzo, byl jsem hodně fyzicky unavený, takže jsem ji odmítl. Možná kdyby pak přišla třeba až v září, souhlasil bych. Z Plzně jsem s nikým nemluvil.
Pavel, 11. června 2013
Ahoj Pavle, chtěl bych se zeptat co je nejlepší pro takovou fyzičku jako si měl za své kariery, co je nejlepší dělat, co bys mi poradil. Čau
Abych se přiznal, jako mladý od takových čtrnácti do sedmnácti mě vůbec nebavilo běhat, nebavily mě dlouhé tratě. Pak jsem poznal, že je potřeba běhat a že to musím dělat sám. A jak vidíte, běh jsem si oblíbil a dnes bych bez něho nemohl být.
Pavel, 11. června 2013
Dobrý den vás a Zlatana Ibrahimovice spojuje jeden stejný manažer, nedávno byl ve Sport Magazínu s tímto manažerem rozhovor, kde uvedl, že když vás viděl Ibra trénovat, nevěříl vlastním očím jak tvrdě trénujete a možná, že právě vy jste se změnil jeho přístup k fotbalu. Myslím, že jeden Zlatý míč je pro vás málo. Přeji vše nejlepší v dalším životě :))
Jeden Zlatý míč je pro mě dost... O Ibrovi si možná myslím totéž, náš manažer říkal, že až mě uvidí, teprve zjistí, co je to pořádně trénovat. A Ibra mu dal za pravdu. Dnes je jedním z největších profíků ve fotbale. Jsem rád, že jsem mohl být i pro takového hráče příkladem.
Honza D., 11. června 2013
Ahoj, jak se připravuješ na své běžecké závody resp. jak často běháš a kolik km? Střídáš téreny nebo máš svůj okruh? Díky.
Speciálně se nepřipravuju, spíš chodím trénovat podle svých pocitů. Zahraju si fotbal, tenis, golf, to je moje sportovní příprava.
Jaroslav Vršek, 11. června 2013
Dobrý den, jak sledujete tažení Jatromíra Jágra za Stanley Cupem a co jeho sportovní vytrvalosti říkáte?
Jarda je monstrum. Je nejlepší sportovec, jakého kdy Česká republika měla. A když dokáže hrát na takové úovni, znamená to, že je ochoten strašně moc trénovat a svému spotu se plně oddat. Obětuje ho rodině. Klobouk dolů před Jardou, určitě budu jeho zápasy sledovat.
kari., 11. června 2013
Dobrý den, jakému týmu jste fandil v boji o titul mezi Plzní a Spartou? Přeji mnoho dalších úspěchů.
Jsem rád, že ve finále se jedná o tyhle dva kluby. Na začátku roku jsem tipoval na vítěze Spartu. Jelikož mi nikdy žádný tip nevyšel, bylo tomu tak i letos.
Pavel T., 11. června 2013
Dobrý den, kde je pro vás "domov"? Případně hodláte se někdy vrátit zpět do ČR?
Abych se přiznal, pro mě je domov Česká republika. Momentálně je to Praha. Když se ale zeptáte mých dětí, pro ně je domov Turín, kde se narodily a vyrůstají. Návrat nevylučuju, jakmile skončím pracovně v Itálii, může se stát, že někdo přijde z Česka s nabídkou. Nevidím důvod, proč bych e neměl vátit.
Pavlos, 11. června 2013
Zdravím Pavle, já nemám žádný dotaz, jen Vám chci za vše poděkovat. Vy jste byl vždy výjimečný hráč, který nikdy nevypustil žádný souboj a motivoval tak ostatní spoluhráče k ještě lepším výkonům. Příkladný kapitán, jak má být. Na hřišti jsem Vás vždy obdivoval, s jakou lehkostí hrajete, co jste vždy pro mužstvo odvedl, jak poctivě jste přistupoval ke každému zápasu. Myslím, že repre z EURA 2004 byla snad nejlepší v celé historii a ještě nějakou dobu bude. Ten fotbal, co jste předváděli, klobouk dolů. Chtělo to podtrhnout nějakou tou trofeji, to je škoda, ale i tak na Vás budeme dlouho vzpomínat. Mějte se hezky a ať se daří!
Děkuju mockrát. Fotbal jsem dělal celým svým srdcem, vždy mě to moc bavilo.
P. Vašíček, 11. června 2013
Dobrý den, jak vnímáte věci co se děje v českém fotbale? A podepsal by jste se jako bývalí kapitán reprezentace, a jedna z největších osobností nejen fotbalu pod výzvu denníku Sport? Děkuji,godně úspěchu přeji.
Mrzí mě, že v Česku se nenajdou řádní protikandidáti, ať už proti panu Peltovi nebo panu Berbrovi. To je špatně. Ale nikdo nám nedrží pistoli u hlavy, abychom je do těch pozic volili. Peticí to bohužel nejde ovlivnit a já dělám věci, kterými mohu něco ovlivnit.
Maty z Chlumce n.C., 11. června 2013
Dobrý den pane Nedvěd Pro mě jste velký vzor fotbalový.Chtěl jsem se vás zeptat co mám udělat abych byl jako vy?
Trénovat. A mít fotbal rád. Určitě přijdou i těžké dny, ale pak sport děláte s láskou. To je nejdůležitější. Bez toho to prostě nejde. A musíte si dávat vysoké cíle a jít za nimi.
pavel, 11. června 2013
Dobrý den pane Nědvěde chtěl bych se zeptat co jste rikal na fanoušky při benefici Marka Jankulovského? Jaké jste měl pocity?
Pocity z ehxibice mám skvělé, byla výborně zorganizovaná a vydařená. Fanoušci byli fantastičtí, všichni jsme se snažili, aby si to užili, snad jsme je nezklamali.
Karel45, 11. června 2013
Ahoj Pavle.Mám dotaz a ten zní: ,, Chtěl bys dělat někdy trenéra(manažera mužstva) ? Děkuji a hodně štěstí v životě :)
Trenéra nevím, možná někdy v budoucnu by mě to lákalo. Manažera bych nechtěl dělat, sportovního ředitele ano.
Sýček, 11. června 2013
Ahoj Pavle, chci se zeptat, je nějaká věc, které ve fotbale lituješ? Nemyslím tím nějakou prohru nebo kartu, ale nějaké rozhodnutí, které jsi udělal
Přemýšlím... Kdykoli jsem byl postaven před nějaké rozhodnutí ve fotbale, vždy jem zvolil správný kok. Žádného v mé kariéře nelituju. Na nic si nevzpomínám.
Standa, 11. června 2013
Ahoj Pavle, chci se zeptat zda zpětně třeba nelituješ, že jsi třeba ještě jednu sezonu neodehrál. Myslim, že bys na to určitě měl. A neměl jsi v hlavě myšlenku poslední sezonu odehrát ve Spartě? Díky za odpověď a ať se daří
Nemyslím si, že bych toho litoval. Odešel jem v pravý čas a se vztyčenou hlavou. To byla má hlavní myšlenka. za Spartu bych si ještě někdy rád zahrál, ale teď už je pozdě.
Vít Dohnal, 11. června 2013
S jakým spoluhráčem jste se nejvíce kamarádil?
Neměl jsem vyloženého kamaráda, ale z náoďáku jsem nejblíž ke Karlu Poborskému, se kterým jsem sdílel pokoj.

Dříč, poctivec, který miluje fotbal a vždy pro něj dělal maximum. Buldočí vůle a zarputilost se Pavlu Nedvědovi ve fotbalové kariéře bohatě vrátila. Skromný chlapec ze Skalné to díky enormínu úsilí dotáhl až mezi úplně nejlepší hráče na světě.

Nedvěda do velkého fotbalu  přivedla Viktoria Plzeň, v první lize se poprvé prosadil až ve Spartě. Nedvěd nebyl hráč s výjimečným talentem, cestu na vrchol si poctivě vydřel. Po horších začátcích, kdy ve Spartě za půl sezony schytal tři červené karty, šplhal postupně výš a výš.

Definitivní zlom přišel v roce 1996. S reprezentací vybojoval na mistrovství Evropy v Anglii senzační stříbro a zamířil do Itálie, kde si jej Zdeněk Zeman vytáhl do Lazia Řím.

S Laziem vyhrál Italský pohár a v roce 1999 Pohár vítězů pohárů. V létě 2001 Nedvěd přestoupil za 41,2 milionu eur do Juventusu Turín, kde nahradil Zinedine Zidana a prožil nejlepší léta kariéry. Dvakrát po sobě vyhrál italskou ligu, v klubu zůstal i poté, co Juventus kvůli korupční kauze sestoupil do druhé ligy.

Pavel Nedvěd během ONLINE rozhovoru se čtenáři iSport.cz
Pavel Nedvěd během ONLINE rozhovoru se čtenáři iSport.cz

Nedvěd se jako jeden ze dvou českých fotbalistů pyšní trofejí pro nejlepšího fotbalistu hrajícího na evropském kontinentu. V roce 2003 vyhrál anketu Zlatý míč, což před ním dokázal jen legendární Josef Masopust po stříbrném Chile v roce 1962.

V reprezentaci po stříbrném Euru 96 platil za hlavního tahouna, dlouhá léta nosil kapitánskou pásku. Na evropském šampionátu v roce 2004 v Portugalsku se s národním týmem dostal až do semifinále, o dva roky později si zahrál na světovém šampionátu v Německu.

Bohatou kariéru ukončil v dresu Juventusu na jaře 2009, od té doby je členem vedení klubu, dohlíží na chod A mužstva a věnuje se rodině. V Praze si mimo jiné zaběhl maraton, fotbaloví fanoušci jej mohou na trávníku spatřit v rámci nejrůznějších exhibic.

Naposledy si před vyprodanými Bazaly zahrál na rozlučce Marka Jankulovského, den poté válel při exhibičním zápase legend Juventusu a Realu Madrid. V nedávné době byl Nedvěd též zvolen nejlepším hráčem uplynulých dvaceti let Gambrinus ligy.

Česká fotbalová legenda dnes dopoledne navštíví redakci Sportu. Nedvěd bude také uveden do Síně slávy deníku Sport a absolvuje online rozhovor se čtenáři iSport.cz.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud