4. července 2013 • 15:47

Sem mi nelez! Sudí poprvé na hřišti malují čáry, které rychle mizí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je malá fotbalová revoluce. Na mistrovství světa fotbalistů do 20 let v Turecku mohou rozhodčí poprvé využívat sprej, kterým označí místo, kde má při volném kopu stát zeď bránícího mužstva. Pomůcku hned uvedli do praxe.



Sudí na turnaji mohou sprejem označit jak přesný bod pro míč, tak vzdálenost 9,15 metru od něj, kde musí stát zeď. "Společně s povolením od pravidlové komise IFAB je pro nás tento debut na mistrovství světa bezpochyby nejdůležitějším krokem," řekl agentuře Reuters vynálezce spreje Pablo Silva z Argentiny.

Pomůcku pro rozhodčí schválila IFAB v březnu 2012. Zatím byla využívána především v Jižní Americe v regionálních soutěžích, ale i v prestižním Poháru osvoboditelů. "Pokud nebudou problémy, mohli bychom se dostat až na mistrovství světa do Brazílie v příštím roce," doufá Silva.

Aerosol 9-15, jak ho Silva nazval, zmizí po nastříkání do 45 sekund až dvou minut. Dá se použít na jakémkoli povrchu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud