11. dubna 2013 • 15:16

V Premier League bude od příští sezony hlídal góly Jestřábí oko

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglická Premier League se od příští sezony stane první prestižní klubovou soutěží, která bude používat technologii na hlídání brankových čar. Na stadionech týmů z nejvyšší anglické fotbalové soutěže bude nainstalován systém Hawk-Eye (Jestřábí oko), který je už delší době využíván v tenisu a kriketu. Informovala o tom televizní stanice Sky Sport.



Videosystém Hawk-Eye využívá kamery rozmístěné okolo hřiště. Jakmile míč přejde sledovanou čáru, vyšle signál rozhodčímu, který bude mít v rozhodování o uznání gólu i nadále poslední slovo. Premiérově by technologie měla být nasazena v tradičním úvodním zápasu sezony o Superpohár.

V soutěži o zakázku na letošní Pohár FIFA ovšem Hawk-Eye začátkem dubna neuspěl. Zástupci mezinárodní federace dali přednost podobné technologii GoalControl, která se může představit i příští rok na mistrovství světa, pokud se nyní na turnaji v Brazílii osvědčí.

Licenci FIFA mají i systémy GoalRef a Cairos, které využívají čip v míči a pracují na principu magnetického pole.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud