5. září 2013 • 22:08

Sparta porazila bratislavský Slovan, o výhře rozhodl Mareček

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Sparty v přípravném utkání porazili Slovan Bratislava 1:0 a premiéru v letenském týmu si v zápase odbyl obránce Tomáš Ujfaluši. Bývalý kapitán české reprezentace, který do Sparty přišel v srpnu po angažmá v Galatasarayi Istanbul, strávil na hřišti hodinu.



 Pětatřicetiletý zadák se na trávníku objevil po více než roční pauze, kterou zavinilo vážné zranění kolena.

 

Nejtěsnější výhru Sparty nad Slovanem zajistil před poločasem přesnou hlavičkou záložník Lukáš Mareček, další nová akvizice úřadujících českých vicemistrů. Také on v rudém dresu naskočil poprvé od nedávného přestupu z bruselského Anderlechtu.

 

 

Nejsledovanějším mužem na hřišti byl jednoznačně Ujfaluši. Naposledy k ostrému zápasu vyběhl loni 26. srpna, pak si při tréninku přetrhl zkřížený vaz v koleni a až dnes si připsal další start.

"Osobně jsem to čekal o něco horší. Hlavní je, že koleno drží a jsem na hřišti. Ale ještě mám hodně co trénovat," řekl Ujfaluši v poločasové přestávce televizní stanici Nova Sport. Nastoupil ve stoperské dvojici s Mariem Holkem a v 61. minutě přepustil místo na hřišti Ondřeji Karafiátovi.

Sparta si s někdejším velkým rivalem z československé soutěže poradila i bez mnoha opor, které si plní reprezentační povinnosti. Kouč Lavička nemohl nasadit kapitána a klíčového kanonýra Lafatu, brankáře Vaclíka a záložníka Hušbauera, s jednadvacítkou jsou další středopolaři Krejčí, Přikryl a obránci Kadeřábek s Brabcem. Mimo hru zůstali zranění záložník Matějovský a zadáci Polom se Švejdíkem.

O výhře Sparty rozhodla povedená akce krátce před přestávkou. Na centr záložníka Dočkala naskočil Mareček a jeho hlavička zápas naklonila na stranu domácích. Slovan, v jehož barvách se premiérově představil útočník Róbert Vittek, vypadal neškodně. Jedinou šanci střídajícího Meszároše zlikvidoval po poločase brankář Čech.

 

Duel Sparta - Slovan Bratislava ONLINE zde:

 

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 9. • 20:15
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
1:0
ONLINE
5. září
20:15
ŠK Slovan Bratislava
ŠK Slovan Bratislava
Góly

Domácí: 43. Mareček

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čech – Costa (75. Sýkora), Holek, Ujfaluši (60. Karafiát), Vácha (70.Nový) – Mareček – Konaté (81. Kučera), Vacek (73. Reiter), Čermák, Dočkal – Bednář (80. Shick).

Hosté: Putnocký – Vrablec, Niňaj, Gorisito, Bagayoko – Kladrubský (77. Jakúbek) – Milinković (68. Hlohovský), Halenár (63. Grendel), Žofčák (80. Serra) – Vittek – Fořt (46. Meszáros).

Karty

Hosté: Milinković

Rozhodčí

Příhoda – Jiřík, Hrabovský.

Stadion

Generali Arena

Návštěva

2 363 diváků

 

 

 

Ujfaluši v obranné práci v přátelském utkání proti Slovanu Bratislava
Ujfaluši v obranné práci v přátelském utkání proti Slovanu Bratislava

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud