27. listopadu 2013 • 13:31

FIFA zrušila tajné focení s Ribérym, protože Zlatý míč vyhraje Ronaldo?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od včerejšího večera sílí spekulace, že Zlatý míč letos vyhraje Cristiano Ronaldo. FIFA, která anketu pořádá ve spolupráci s magazínem France Football, zrušila předem domluvené focení s Franckem Ribérym.



Franck RibéryFoto EPA
Ta informace prosákla na veřejnost v úterý večer: FIFA si domluvila schůzku s Franckem Ribérym, aby nafotil sérii snímků se Zlatým míčem. Ale tajné focení na poslední chvíli zrušila. Proč? Držitelem Zlatého míče pro rok 2013 podle všeho bude Cristiano Ronaldo.

Tomu nahrálo do karet i to, že FIFA prodloužila hlasování až do 29. listopadu. Pokud by anketu uzavřela dříve, jak prvotně naplánovala, Ronaldo by nezískal hlasy po úspěšné baráži o mistrovství světa se Švédskem. Portugalsku pomohl k postupu čtyřmi góly ve dvou zápasech.

Zejména ve Španělsku se pak objevily zvěsti, že hlasování bylo prodlouženo právě za účelem toho, aby se zvýšily Ronaldovy šance na zisk cenné individuální trofeje. Jiné zprávy tvrdí, že do ankety se zapojilo málo hlasujících (novináři, trenéři a kapitáni národních týmů).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud