17. července 2007 • 00:00

Vaniak: Teď je to jiné!

Autor: Sport
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svého možná posledního velkého přestupu se před několika dny dočkal Martin Vaniak. Na podzim mu bude sedmatřicet let a v tomto věku vstoupil do Slavie.



Svého možná posledního velkého přestupu v kariéře se před několika dny dočkal brankář Martin Vaniak. PRAHA - Svého možná posledního velkého přestupu v kariéře se před několika dny dočkal brankář MARTIN VANIAK. Na podzim mu bude sedmatřicet let a v tomto věku vstoupil do pražské Slavie. Nabídku stejného klubu přitom před třemi lety odmítl. * Jaký je rozdíl mezi nabídkou, kterou vám Slavia adresovala před třemi lety, a tou nynější, kterou jste přijal? "Takhle se na to nedívám. Před třemi lety jsem si nakonec vybral možnost odejít do Řecka, měl jsem před sebou ještě pár sezon a chtěl jsem si zahraničí vyzkoušet. Teď je to jiné. Skončil jsem v Mostě a kvůli rodině už se mi nikam ven nechce. I když jsem jednu nabídku měl. Ale ozvala se Slavia a já můžu být jen rád. Dlouho jsem se nerozmýšlel." * Slavia je na české poměry velký klub. Ve větším jste v české lize ještě nechytal. Může vás to ve vašem věku ještě rozházet? "To už asi nemůže. Ano, je to Slavia, ale je to pořád česká liga a tu já chytám už snad patnáct let. Takže už mě nemůže nic překvapit ani rozhodit. Na sezonu ve Slavii se těším, ale nervózní nejsem. Já už nemusím nikomu nic dokazovat. Já chci Slavii především pomoct. To je všechno." * Slavia po vás sáhla také proto, že se zranil gólman Vorel. Nebojíte se, že až se uzdraví, vám zůstane jen místo na lavičce? "Ale s tím já počítám. Samozřejmě, že mi nikdo neřekl, že tady budu pravidelně chytat a jinak že to nebude. Tohle mi neřekli ani před třemi lety, když tady ještě Vorel nebyl. Ano, počítám s tím, že až se Vorel uzdraví, do branky ho budu muset pustit." * To vás bude bavit sedět v takřka sedmatřiceti letech na lavičce? "Nejde o to, co vás baví, ale co se po vás chce. Já už nemusím být nervózní, že mi utíkají nejlepší léta a že bych měl chytat, a ne sedět. Já už mám odchytáno. Takže to budu brát, jak to bude." * Slavia vám nabídla roční smlouvu. Nežádal jste delší? "Myslíte, že mě bude Slavia živit až do pětačtyřiceti let? Já jednal se Slavií na rovinu. Na jak dlouho mě potřebujete, tak dlouhou mi dejte smlouvu. S roční smlouvou jsem spokojen." * Ještě v minulé sezoně jste chytal v Mostě. Nejste zdaleka sám, komu vedení klubu neprodloužilo smlouvu. Co říkáte současné situaci, která v Mostě panuje? "Někomu se to může zdát divné, že se pan Kabíček zbavil celé řady zkušených hráčů, ale já ho na druhou stranu chápu. Moc stál o to, aby se Most dostal do pohárů, a my jsme skončili dvanáctí. To pro něj bylo velké zklamání. Tak se rozhodl, že půjde jinou cestou. Má tam hodně cizinců. Řekl bych, že až moc, bojím se, že to nebude dělat dobrotu. Ale víc k tomu říct nemůžu, už jsem pryč a tu situaci podrobně neznám."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud