24. března 2014 • 19:36

Jen o málo větší než Eden. Takový bude Beckhamův stadion v Miami

Autor: Veronika Havlíčková
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již dříve oznámil, že chce založit nový fotbalový klub v Miami, který se zapojí do zámořské soutěže MLS. Teď David Beckham ukázal, že svoje plány myslí skutečně vážně. Na internetu se objevily nákresy nového stadionu pro 25 000 lidí. Návštěvníci si na něm po dobrém zápase budou moci zajít do nočního klubu a restaurace, které budou součástí celého komplexu na pobřeží.



Beckham chce získat sympatie veřejnosti také tím, že financovat celý projekt bude jen on a jeho obchodní partneři, takže daňoví poplatníci na výstavbu fotbalové stavby nedají ani dolar.

Kapacita Beckhamova stadionu by měla být jen o čtyři tisíce vyšší než v pražském Edenu. V USA by i tak měly být po dokončení moderní arény pouze dva větší stadiony určené pouze pro fotbal.

Kromě toho chce Beckham místním přispět také založením a následnou podporou mládežnické akademie, která pomůže rozvoji dalších talentů.

Tak by měl v roce 2017 vypadat stadion, na kterém bude hrát domácí zápasy Beckhamův klub v Miami
Tak by měl v roce 2017 vypadat stadion, na kterém bude hrát domácí zápasy Beckhamův klub v Miami

„Miami je zvučné město plné vášně a je připraveno na fotbal,“ řekla bývalá hvězda Manchesteru United pro Daily Mail.

S novým stadionem přijde také nový tým. A jeho největší hvězda? Ani v tomto případě nemá Beckham nízké cíle. Umanul si, že do nového týmu chce Xaviho, jednu ze současných hvězd Barcelony. 34letému záložníkovi vyprší smlouva v současném působišti za dva roky. A hned o rok později by měl Beckhamův klub rozjet první sezonu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud