17. dubna 2014 • 14:09

VIDEO: Zvládli by to muži? Hráčka Slavie ukázala soucit se sparťankou

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

I ženské derby fotbalistek Sparty a Slavie se v řadě ohledů podobalo tomu mužskému. Přesto se i lišilo – soupeřky se nebály ukázat si soucit. Když zraněnou sparťanku Adélu Pivoňkovou odnášeli na nosítkách z hřiště, přikryla jí slávistka Tereza Kožárová bundou.



V mužském derby by podobná gesta třeba od exkapitána Sparty Tomáše Řepky nečekal nikdo, Kožárová na tom neviděla při středečním utkání nic zvláštního. „Začínali jsme s Áďou ve Spartě a hrajeme spolu za repre. Neznamená to, že se spolu nebudeme bavit, když jsem ve Slavii a že jí nepomůžu,“ řekla TV iSport po zápase.

V ženském derby bylo pět dní po tom mužském trochu jinak ale víc věcí. Především do něj šla Slavia v lepším postavení než její tradiční rival. Po remíze 0:0 si také před druhou Spartou udržela čtyřbodový náskok v tabulce.

Nasazení, emoce, tvrdé souboje. Ženské derby S není pro slečinky!
Video se připravuje ...

„Soupeř nám neumožnil se dostat k naší kombinační hře svým důrazem, nasazením a osobními souboji. Podle mě tudy cesta nevede. V ženské kopané by se měl hrát fotbal a kombinovat. Pořád půjdeme touhle cestou,“ hodnotil průběh zápasu trenér Slavie Anton Mišovec.

V obou týmech ale nebyly fotbalistky spokojené s výkonem rozhodčí Aleny Rodové. „Sparťanky do toho vlítly a některé zákroky by mohly být posouzené možná červenou kartou,“ tvrdila Kožárová. Ještě ostřejší byla kapitánka Sparty Iva Mocová. „Doufám, že nedostanu pokutu, ale myslím, že to nezvládla slečně nebo paní rozhodčí. Je to ostuda svazu nasadit takovou rozhodčí na tento zápas.“

Když zraněnou sparťanku Adélu Pivoňkovou odnášeli na nosítkách z hřiště, přikryla jí slávistka Tereza Kožárová bundou
Když zraněnou sparťanku Adélu Pivoňkovou odnášeli na nosítkách z hřiště, přikryla jí slávistka Tereza Kožárová bundou

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud