27. července 2007 • 00:00

Budějovice se nechtějí zachraňovat

Autor:
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem osmého, desátého místa se chtějí pohybovat v novém ročníku fotbalové ligy fotbalisté Českých Budějovic. Po Karlu Poborském však zůstala slušná díra v sestavě.



Vyhnout se boji o udržení, takový je hlavní cíl Dynama České Budějovice v novém ročníku fotbalové ligy. Tým prošel v létě významnou obměnou, mužstvo opustila téměř polovina hráčů, na jejichž místa přišli většinou mladíci. "V minulém ročníku jsme skončili desátí a tuto příčku chceme obhájit, případně být osmí, s tím bychom byli velice spokojeni," uvedl na dnešní tiskové konferenci předseda představenstva klubu Karel Poborský, který po uplynulé sezoně ukončil svou bohatou hráčskou kariéru. Do týmu přišlo osm nových hráčů. "Obměna kádru je příšerná. Každý trenér by si jistě přál další nové hráče, i já bych ještě rád uvítal dva kvalitní fotbalisty. Ale jak já říkám, takové, kteří by přišli v pátek a v neděli mohli hrát," řekl František Cipro, nejstarší z prvoligových koučů. "Trenér má nějaké požadavky, ale někdy hráči chtějí hrát ve špičkových klubech, někdy jsou neúnosné požadavky jejich současných týmů," uvedl Cipro. S několika posilami je spokojen a počítá, že se objeví v základní sestavě. "Máme jiný problém. Nejde ani o jména v kádru, spíše bychom se potřebovali sehrát. Potřeboval bych ještě čtrnáct dnů přípravy, ale ty bohužel nemám," konstatoval kouč. Jeho svěřenci vstoupí do ligy v neděli 5. srpna utkání s Olomoucí. Cipro předpokládá, že jeho tým by se mohl pohybovat na začátku druhé poloviny tabulky. "Já bych nejraději hrál o Pohár UEFA, ale realita je jiná. Někdo říká, že druhá sezona je pro nováčka nejtěžší, ale hrát kolem desátého místa, to je pro nás realita," řekl Cipro. Z posil nejvíce očekává od brankáře Kučery a zkušeného Vozábala. Dalším novým hráčem v kádru by mohl být dvacetiletý útočník Slavie Karel Zelinka. "Tři dny s námi bude trénovat, ale zda tu zůstane, je předčasné říkat. O tom teprve budeme jednat. Jednáme i se Spartou o jednom hráči na ofenzivní post," řekl Poborský. Podle informací blízkých pražskému klubu jde o Ondřeje Bíra, který se zamlouvá trenéru Ciprovi. Kouč lituje ztráty Poborského, který ukončil kariéru, a také prý nemá zatím náhradu v útočné fázi za Táborského. "Když mi dnes Karel (Poborský) řekl, že by byl rád, abychom skončili osmí, tak jsem mu hned odpověděl, že by měl pokračovat. Doufám ale, že jej nebudu muset přemlouvat, abychom tento cíl splnili," dodal Cipro. Přípravu si pochvaloval, byla prý jednou z nejlepších, co zažil. "Neměla chybu, ale jaká opravdu byla, ukáže až liga. Nehráli jsme nikdy kompletní, většinou jsme zkoušeli. Proto se nelze divit nepřesvědčivým výsledkům, ale výborný výkon jsme podali proti Dinamu Bukurešť a dobré byly i zápasy Watfordem, Austrií Vídeň a Norimberkem," uvedl. Jednou z opor by měl být momentálně zraněný záložník Černý, o kterého měla zájem Slavia. "Neodejde. Je to náš klíčový hráč a v této fázi nelze, aby odešel, navíc zájem Slavie nebyl až tak velký," řekl Poborský, který si poprvé užil léto s rodinou. "Sport mi zatím nechybí, nechodím běhat ani posilovat. Určitě ale budu chtít s klukama trénovat, začne mi normální režim," uvedl.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud