26. května 2014 • 17:44

TOP 10: Nejcennější značkou je Bayern, United jsou největší propadák!

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejcennější obchodní značkou ve fotbale je stejně jako loni Bayern Mnichov. Podle studie společnosti Brand Finance marketingová hodnota bavorského klubu oproti minulému roku vzrostla o 36 milionů dolarů na 896 milionů (asi 18 miliard korun).



Na druhé místo se posunul vítěz Ligy mistrů Real Madrid, který si polepšil z 621 milionů na 768 milionů. Největším skokanem pořadí se stal Paris St. Germain, jenž si polepšil o 238 milionů, naopak největším propadákem byl Manchester United, jehož hodnota oproti loňskému roku poklesla o 98 milionů na 739 milionů dolarů. Přispěla k tomu i nejhorší sezona od roku 1990, ve které United skončili až sedmí, takže po 25 letech budou chybět v evropských pohárech.

Podívejte se na top 10 nejcennějších fotbalových značek světa v galerii:

Top 10 nejcennějších fotbalových značek: 1. místo patří Bayernu Mnichov (896 milionů dolarů/18 miliard korun)
Top 10 nejcennějších fotbalových značek: 1. místo patří Bayernu Mnichov (896 milionů dolarů/18 miliard korun)

Studie také přinesla několik zajímavých faktů. Odhalila například, že hodnota Paris St. Germain je například stejná jako výška Eiffelovy veže v metrech, nebo že Fulham zaplatil za odstranění sochy zesnulého zpěváka Michaela Jacksona od stadionu nejen sestupem z anglické ligy.

Podobizna "Krále popu" stála u Craven Cottage od roku 2011, nový majitel Shahid Khan ji však navzdory varování svého předchůdce, že jde o talisman nosící štěstí, nechal odstranit. Smůla přišla nejen v podobě sestupu, ale také v poklesu hodnoty klubové značky o 26 milionů na 49 milionů dolarů.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud