Stanislav Hrabě
29. května 2014 • 10:55

Vítězové PJM se těší do Itálie. Stejskal by chtěl být jako Buffon

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhráli 3. ročník turnaje středoškolských výběrů o Pohár Josefa Masopusta, ale ještě jedna výzva je čeká. Krásná, poutavá, přímo záviděníhodná. Studenti hotelové školy Bohemia z Chrudimi se vydali do Itálie, země čtyřnásobných mistrů světa, kde se střetnou s vítězem tamní části, kterým je Liceo Scientifico Renato Donatelli z města Terni.



„Nikdy jsem v Itálii fotbal nehrál, jen dvakrát ve Francii,“ nemůže se dočkat nejlepší střelec týmu Marek Netušil. Jeho góly poslaly spoluhráče na tuto krásnou cestu, v závěrečné části jich nasázel soupeřům devět včetně vyrovnání ve finálovém duelu. Italský idol ovšem ve svém srdci nenosí.

„Můj vzor je Lionel Messi,“ skládá hold argentinské hvězdě. „Jeho levá noha je úžasný nástroj, a ten styl zakončování, kdy to posílá přímo k tyči, to se mi moc líbí,“ rozplývá se hráč MFK Chrudim.

Brankář s pověstným jménem Jan Stejskal, jenž vychytal rozhodující penaltový rozstřel a zasloužil se rovněž velkou měrou o italský výlet, si objekt obdivu na Apeninském poloostrovu našel: reprezentační portiere Gialuigi Buffon.

„Chtěl bych to jednou dotáhnout tak daleko jako on,“ připomíná úspěchy (už zřejmě bývalého) manžela české modelky Aleny Šeredové: titul mistrů světa 2006 i vicemistrů Evropy 2012 a spoustu jiných individuálních ocenění. „Válcuje všechny a už dlouhá léta,“ podotýká Stejskal.

Ani on zatím v Itálii nehrál, i když souboji se zástupci slavného calcia byl nesmírně blízko. „Hráli jsme proti nim kvalifikaci, ale já se do brány nedostal,“ připomíná člen českého mládežnického výběru do 17 let.

V brance chrudimské školy ale určitě bude.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud