15. července 2014 • 21:11

Fotbaloví nadšenci odevzdali tisíce starých mobilů a zahrají si s Kohákem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celkem 161 týmů fotbalistů bojovalo o postup do první desítky, která postupuje do finále charitativního ekologického turnaje v malé kopané Mobilcup. Neuvěřitelných 3 756 starých mobilů odevzdalo nejlepších deset týmů a v září se mezi sebou utkají o mač proti all star týmu Jakuba Koháka a zájezd na zápas Chelsea v Lize mistrů.



Vítězný tým nasbíral ve dvou sběrových cyklech 535 starých mobilních telefonů, tedy neuvěřitelných 53,5 mobilů na hráče. Prvních deset týmů odevzdalo celkem 3 756 přístrojů, ale sběru se účastnili i ostatní týmy, které teď mají možnost nasbírané mobily směnit v eshopu Mobilcupu za fotbalové ceny. „Jsme nadšení, kolik mobilů nám pro věc zapálení fotbalisté odevzdali. Je vidět, že starých mobilů se doma lidem válí tisíce a přitom není nic jednoduššího, než je odevzdat k recyklaci a dát tak ostatním správný příklad. Přesně o to v Mobilcupu jde,“ říká Kristina Mikulová z neziskové organizace ASEKOL, která turnaj pořádá.

Deset nejlepších týmů postupuje do finálového turnaje, který se odehraje  6. září v Praze. Utkají se mezi sebou o postup do superfinálového zápasu, v němž se vítěz střetne s týmem hvězd, jako Jakub Kohák , Zdeněk Grygera, Jaromír Blažek , Marek Jankulovski a další. „Půjde o hodně! Vítěz jede na zápas Chelsea v Lize mistrů, což budeme sami nejlepšímu týmu závidět,“ přiznává Jakub Kohák, kapitán all star týmu a patron Mobilcupu.

Kdo se do nejlepší desítky nedostal, nemusí ještě smutnit. „Vyhlásili jsme třetí vlnu sběru, která bude trvat až do 10. srpna. Do finálového turnaje máme ještě dvě divoké karty pro dva týmy, které budou mít k tomuto dni na kontě nejvíce mobilů! Soutěžit můžou jak nové týmy, tak ty již přihlášené, takže poslední dvě volná místa ve finále získají ti, kteří po třetí vlně sběru skončí na prvním a druhém místě. Již přihlášeným týmům se do celkového počtu přičítají i telefony, které vysbíraly v předchozích kolech,“ vysvětluje Kristina Mikulová.

Všechny týmy, které se do sběru zapojily, mohou navíc již nyní za odevzdané mobily nakupovat dárky na e-shopu na webu www.mobilcup.cz. Čekání na finálový zápas si můžou všichni zkrátit také roadshow, která se během července a srpna objeví na 6 zápasech v rámci Synot ligy. Poprvé se roadshow zastaví 26. července v Jablonci nad Nisou a 27. července v Českých Budějovicích.

Mobilcup je výsledkem spojení neziskové organizace ASEKOL, která se zabývá zpětným odběrem starého elektra, společnosti Samsung a Nadačního fondu Zelený život. Princip je v tom, že lidé vysbírají staré telefony, které se jinak často válí v šuplíku, a ASEKOL pak věnuje finanční dar programu Zelený život. „Lidem doma leží ladem až 8,5 milionu starých mobilů. Chceme je všechny získat a předat k recyklaci. Díky partnerům projektu budeme moci podpořit Nadační fond Zelený život v jejich snaze pomáhat handicapovaným a ohroženým dětem,“ vysvětluje Kristina Mikulová ze společnosti ASEKOL.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud