Tomáš Podvín
18. července 2014 • 20:05

Co rozhodlo Superpohár? Neproměněná penalta, hrubky Plzně i nervózní Horváth

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Série pokračují i po utkání českého Superpoháru. Jak smolná plzeňská, tak vítězná sparťanská. Viktoriáni opět nenašli na pražského rivala recept a prohráli na Letné 0:3. Přitom byli v prvním poločase blízko vedení, jenže Kovařík nabídnutou penaltu neproměnil. Jeho selhání ovšem nebyl zdaleka jediný moment, který rozhodl pikantní duel. Dobře hrající Spartě pomohly i chyby a nedisciplinovanost soupeře.



MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 7. • 17:45
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
3:0
ONLINE
18. července
17:45
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 10. Lafata, 33. Krejčí, 90+1. Breznaník

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bičík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa – Dočkal, Vácha, Matějovský (73. Mareček) – Přikryl, Krejčí (58. Breznaník) – Lafata (86. Nešpor)

Hosté: Kozáčik – Rajtoral, Hejda, Procházka, Limberský – Hrošovský, Horváth – Petržela, Kolář (65. Bakoš), Kovařík (46. Pilař, 79. Hořava) – Tecl

Karty

Domácí: Costa, Lafata, Holek

Hosté: Procházka, Hejda, Horváth, Pilař, Rajtoral

Rozhodčí

Paták M. – Paták J., Blažej

Stadion

Generali Arena

Návštěva

5 493 diváků

Neproměněná penalta

Lepší start si Plzeň přát nemohla. Tecl postupoval sám na brankáře Bičíka a míč posunul vedle běžícímu Petrželovi. Toho fauloval obránce Costa a plzeňští tak měli výhodu pokutového kopu. Jenže penaltové prokletí pokračovalo, Kovařík napálil míč jen do břevna.

Costa jen se žlutou

Plzeň sice dostala možnost zahrávat penaltu, přesto její hráči v čele s kapitánem Horváthem protestovali. Proč? Costa, který fauloval Petrželu, byl totiž posledním hráčem a zabránil tak v podstatě jasné brance. Podle pravidel tedy mohl být vyloučen. Zápas by se jistě vyvíjel úplně jinak.

Neuhlídaný Lafata

Trenér Plzně Dušan Uhrin na sparťanského střelce svůj tým příliš upozorňovat snad ani nemusel. Po pětigólovém představení proti Tallinnu v předkole Ligy mistrů ho obránci nemohli ignorovat. Přesto si Daniel Kovář dovolil dát kanonýrovi soupeře chvilku času, což bylo smrtící. Lafata si chytře počkal na centrovaný míč a hlavou zařídil vedoucí gól Sparty.

Pavel Kadeřábek: S Plzní by byl vyhecovaný i trénink
Video se připravuje ...

Rajtoral posilou nebyl

Všichni fanoušci Plzně se na něj po návratu těšili. V prvním ostrém zápase ale obránce František Rajtoral vyhořel. Sparťanským rychlíkům vůbec nestačil, před druhým gólem nepohlídal Krejčího. Čisté svědomí neměl ani při třetí brance Breznaníka. Příliš týmu nepomohl ani v ofenzivě. Jednou ho zradilo špatné zpracování, jindy se zase utopil v kličkách.

Nervózní Horváth

Ani kapitán Plzně Pavel Horváth nebyl v zápase se Spartou ve formě. Ve středu hřiště byl na jeho poměry nevýrazný, často ztrácel míče. Nepomohl mu ani kolega Hrošovský. Sám Horváth byl navíc dost rozhozený. Nejdříve vynadal ležícímu Costovi, poté dostal zbytečnou žlutou kartu za řeči.

Kovařík o penaltovém selhání: Omlouvám se, zkazil jsem celý zápas
Video se připravuje ...

Sparta šla díky Lafatovi do vedení
Sparta šla díky Lafatovi do vedení

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud