18. července 2014 • 19:43

SuperSparta má třetí pohár! Plzeň nedala penaltu a padla 0:3

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Sparty vstoupili do nové sezony fantasticky a slaví letos už svoji třetí trofej. Po výhře 7:0 v předkole Ligy mistrů přidali triumf 3:0 v českém Superpoháru nad Plzní. Západočeši nedali hned v 6. minutě souboje mistra s finalistou domácího poháru penaltu, a pak už střílela jen Sparta, za kterou se trefili David Lafata, Ladislav Krejčí a Michal Breznaník.



MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 7. • 17:45
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
3:0
ONLINE
18. července
17:45
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 10. Lafata, 33. Krejčí, 90+1. Breznaník

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bičík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa – Dočkal, Vácha, Matějovský (73. Mareček) – Přikryl, Krejčí (58. Breznaník) – Lafata (86. Nešpor)

Hosté: Kozáčik – Rajtoral, Hejda, Procházka, Limberský – Hrošovský, Horváth – Petržela, Kolář (65. Bakoš), Kovařík (46. Pilař, 79. Hořava) – Tecl

Karty

Domácí: Costa, Lafata, Holek

Hosté: Procházka, Hejda, Horváth, Pilař, Rajtoral

Rozhodčí

Paták M. – Paták J., Blažej

Stadion

Generali Arena

Návštěva

5 493 diváků

Situace z páté minuty zápas hodně ovlivnila. Do té doby aktivní Plzni vyšel brejk, Tecl unikal na brankáře Bičíka, který netakticky vyběhl, útočník přes něj propasíroval míč na Petrželu a ten už měl před sebou jen Costu a prázdnou branku. Levý bek Sparty ale fauloval a sudí nařídil pokutový kop.

K exekuci se postavil Kovařík, který na jaře penalty proměňoval, jenže tentokrát tvrdou ránu napálil jen do břevna. Pokračoval tak v trápení Plzně z minulé sezony, kdy Viktoria zahazovala penalty v lize a prohrála na ně i ve finále Poháru.

Nevyužitá šance zamávala se sebevědomím Plzně, navíc už v 10. minutě udeřilo na druhé straně. Přímý kop zahrál Dočkal, našel přesně Lafatu a sparťanský kanonýr hlavou potvrdil střeleckou formu; navázal na svých pět gólů v síti Levadie Tallinn z úterního duelu 2. předkola Ligy mistrů.

Kovařík o penaltovém selhání: Omlouvám se, zkazil jsem celý zápas
Video se připravuje ...

Sparta po zbytek poločasu většinou dominovala. Plzeň hrozila jen z brejků a pasů za obranu, ale výrazněji se neprosazovala. Naopak Dočkalovu střelu se štěstím vyrazil brankář Kozáčik a ve 33. minutě už to bylo o dvě branky. Dočkal prostrčil míč na nabíhajícího Přikryla, před ním ještě v akrobatické pozici odvrátil Limberský, ale k míči se jako první dostal Krejčí a propálil Kozáčika podruhé.

Hru Plzně oživila až poločasová přestávka a příchod střídajícího Pilaře, který nahradil Kovaříka. Viktoria si i díky sérii standardních situací vytvořila tlak, ale chybělo přesnější zakončení.

Pavel Kadeřábek: S Plzní by byl vyhecovaný i trénink
Video se připravuje ...

Pilař však na hřišti vydržel jen půl hodiny, než kvůli zranění v obličeji po vysoké noze musel zase střídat. Ještě předtím odnesli tvrdou hru zraněními sparťané Krejčí a Matějovský, kteří také museli střídat. Šlo o důsledek toho, že utkání bylo jako tradičně mezi těmito soupeři hodně vyhecované a hrálo se důrazně, rozhodčí rozdal osm žlutých karet.

Plzeň sice měla po zbytek zápasu převahu, ale Sparta se ubránila. Naopak v nastavení předvedla brejk, na jehož konci byl Breznaník, který se dočkal prvního gólu v dresu Sparty po jarním příchodu.

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 3:0 (2:0)
Branky: 10. Lafata, 33. Krejčí, 90.+1 Breznaník. Rozhodčí: M. Paták - J. Paták, Blažej - Marek, Hrubeš. ŽK: Costa, Lafata, Hejda - Procházka, Hejda, Horváth, Pilař, Rajtoral. Diváci: 5493.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa - Matějovský (73. Mareček), Vácha - Přikryl, Dočkal, Krejčí (58. Breznaník) - Lafata (86. Nešpor). Trenér: Lavička.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hejda, Procházka, Limberský - Hrošovský, Horváth - Petržela, Kolář (65. Bakoš), Kovařík (46. Pilař, 79. Hořava) - Tecl. Trenér: Uhrin ml.

ONLINE přenos z utkání Sparta - Plzeň ZDE

Sparta šla díky Lafatovi do vedení
Sparta šla díky Lafatovi do vedení

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud