2. září 2014 • 14:26

Utrácely se miliardy! TOP 10 nejdražších přestupů léta. Tři hráče koupili United

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Utrácely se miliardy! TOP 10 nejdražších přestupů léta. Tři hráče koupili UnitedUtrácely se miliardy! TOP 10 nejdražších přestupů léta. Tři hráče koupili UnitedFOTO: spo, Reuters, EPA

    ŽEBŘÍČEK | Světový rekord za přestup jediného fotbalisty nepadl. Přesto kluby v Evropě ve velkém utrácely. Nejdražší transfer dohodla Barcelona, která získala z Liverpoolu útočníka Luise Suáreze za ohromných 88 milionů eur (v přepočtu asi 2,4 miliardy korun). Brazilský obránce David Luiz se stal po přesunu do Paris Saint-Germain nejdražším obráncem ve fotbalové historii. Mnoho prostředků investoval do posil Manchester United, z tohoto žebříčku koupil hned tři hráče.

  • 10. Cesc Fábregas (Barcelona » Chelsea)

    36 milionů eur (1 miliarda korun). Chelsea hledala tvořivého záložníka za Franka Lamparda, kterému skončila smlouva, a ukázala na španělského záložníka. Investice do Ceska Fábregase se zatím londýnskému klubu vyplácí. Hlavně proto, že hraje na postu, na kterém zářil už v Arsenalu. To jen v Barceloně si nevěděli rady, na jakou pozici Fábregase šoupnout.

    Cesc FábregasFoto Reuters

  • 9. Ander Herrera (Athletic Bilbao » Manchester United)

    36,5 milionu eur (1,02 miliardy korun). Byl jednou z prvních posil nového Manchesteru United. Spolu s dalšími novými tvářemi bude mít za úkol dostat "rudé ďábly" zpět na vrchol. Mnoho expertů v Anglii se podivovalo, že Herrera byl až moc drahý.

    Ander HerreraFoto Reuters

  • 8. Luke Shaw (Southampton » Manchester United)

    37,8 milionu eur (1,06 miliardy korun). Po odchodu Patrice Evry potřeboval Manchester United posílit levý kraj obrany. Na Lukea Shawa ze Southamptonu měl zálusk delší dobu, ale jednání s protistranou byla nekonečná. Nakonec se kluby domluvily na sumě 37,8 milionu eur.

    Luke ShawFoto Reuters

  • 7. Alexis Sánchez (Barcelona » Arsenal)

    40 milionů eur (1,12 miliardy korun). Kouč Arsenalu Arséne Wenger chtěl posílit útok za každou cenu. A když byla možnost získat Alexise Sáncheze z Barcelony, neváhal ani minutu. Z toho důvodu nakonec upustil od myšlenky přivést na Emirates Stadium Maria Balotelliho. V poslední den přestupů vyztužil ofenzivu ještě o Dannyho Welbecka z Manchesteru United.

    Alexis SánchezFoto Reuters

  • 6. Diego Costa (Atlético Madrid » Chelsea)

    44 milionů eur (1,23 miliardy korun). Na seznamu posil londýnského klubu byl absolutní jedničkou. Trenér Josého Mourinho nechtěl do útoku jiného forvarda než bijce z Atlétika Madrid. Chvíli se mluvilo o tom, zda Diego Costa zvládne přechod do anglické ligy. První zápasy ale napověděly, že s tím nebude mít sebemenší problém.

    Diego CostaFoto EPA

  • 5. Eliaquim Mangala (Porto » Manchester City)

    44,5 milionů eur (1,25 miliardy korun). Manchester City neváhal a na stůl FC Porta položit tuto sumu, neboť Mangala je jedním z nejtalentovanějších obránců na světě. V úvodu sezony se zatím francouzský reprezentant v sestavě "citizens" neobjevil. Trápily ho zdravotní problémy, nyní dohání fyzičku.

    Eliaquim MangalaFoto profimedia.cz/The Times

  • 4. David Luiz (Chelsea » Paris Saint-Germain)

    49,5 milionů eur (1,38 miliardy korun). Podle mnohých expertů v Anglii šlo ze strany Chelsea o obchod roku. Na prodeji brazilského obránce, který byl během mistrovství světa často kritizovaný a se kterým trenér Mourinho už ani nepočítal, vydělala ohromující sumu. Ta udělala z Luize nejdražšího obránce ve fotbalové historii.

    David LuizFoto Reuters

  • 3. Ángel Di María (Real Madrid » Manchester United)

    75 milionů eur (2,1 miliardy korun). Po příchodu Jamese Rodrígueze a Toniho Kroose vypadl ze základní sestavy Realu Madrid. V tom momentě se argentinský rychlík rozhodl, že odejde. Vedení španělského klubu požádal o přestup a bylo mu vyhověno. Ovšem jen trápící se Manchester United byl ochotný vyplatit ho ze smlouvy 75 miliony eur, takoví šejkové z PSG řekl Di Maríovi NE.

    Ángel Di MaríaFoto EPA

  • 2. James Rodríguez (AS Monaco » Real Madrid)

    80 milionů eur (2,24 miliardy korun). Na světovém šampionátu zazářil a měl asi dostat cenu pro nejlepšího hráče turnaje. S pěti góly navíc ovládl tabulku střelců a bylo zřejmé, že v AS Monaku další sezonu nevydrží. Do Realu Madrid přestoupil s velkou slávou, vedle Cristiana Ronalda a Garetha Balea jeho výkonnost ještě poroste.

    James RodríguezFoto Reuters

  • 1. Luis Suárez (Liverpool » Barcelona)

    88 milionů eur (2,4 miliardy korun). Uruguayský útočník se na MS zakousl do ramene italského obránce Giorgia Chielliniho a vyfasoval čtyřměsíční stopku. Ani to ale neodradilo Barcelonu udělat ze Suáreze nejdražší posilu tohoto léta. Nyní se čeká, až vyprší jeho trest, pak s Lionelem Messim a Neymarem vytvoří nejnebezpečnější útok planety.

    Luis SuárezFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud