7. října 2014 • 04:59

Podívejte se, kde všude Straka skončil... Za 14 let už ve 14 klubech

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikde nevydrží příliš dlouho. Ani ve Slovanu Bratislava František Straka nezměnil směr, kterým se ubírá jeho trenérská kariéra. Na lavičce slovenského mistra  definitivně skončil po sérii mizerných výsledků. Připomeňte si všech 14 angažmá, kterými za posledních 14 let prošel.



Wuppertal

2000 až 2002
První angažmá v třetiligovém klubu z Německa. Straka v něm působil ještě jako hrající trenér.

Teplice

2002 až 2004
Začal jako asistent Františka Cipra, pak se stal i hlavním trenérem a dokázal s ním uspět v Poháru UEFA. Odešel na vlastní žádost poté, co dostal nabídku ze Sparty.

František Straka zažil v Teplicích své první prvoligové angažmáFoto Michal Beránek (Sport)

Sparta

2004
Přišel na závěr jarní části sezony 2003/04 a zachránil účast v Lize mistrů. Straka skončil po podzimu, kdy sice vedl se Spartou domácí soutěž, ale skončil poslední ve skupině Ligy mistrů.

Ahlen

2005
V Ahlenu zažil první záchranářskou misi. Na konci sezony 2004/05 klub udržel v druhé bundeslize, v následující sezoně sám odstoupil, co byl Ahlen po deseti kolech jediným účastníkem soutěže bez výhry.

Plzeň

2006
Další krátká štace. V Plzni vládl Straka jen posledních šest kol v sezoně a Viktorii dovedl k záchraně po šokující výhře na Spartě v posledním kole. Vedení pak oznámilo, že s ním spolupráci neprodlouží.

František Straka slavil záchranu s Plzní na Spartě, po výhře mu aplaudovali i sparťanští fanoušciFoto Pavel Mazáč (Sport)

Innsbruck

2007 až 2008
V Rakousku Straka začal sezonu třemi výhrami, pak se výsledky zhoršovaly a zhoršovaly... V dubnu skončil po sérii 12 zápasů bez výhry.

České Budějovice

2007 až 2008
Strakova klasika. Na podzim Jihočechy vytáhl v lize do středu tabulky, na jaře vyhrál s Dynamem jen dvakrát, ale uhájil s ním příslušnost k elitě. Vedení se s ním rozhodlo smlouvu neprodloužit.

OFI Kréta

2008
Na Krétě nezažil Straka ani počáteční úspěch. V bouřlivém prostředí u týmu OFI skončil po osmi ligových kolech bez výhry na posledním místě řecké ligy.

Ružomberok

2009 až 2010
Tým přebíral na posledním místě slovenské ligy a dokázal ho zachránit. Před koncem sezony mu klub v předstihu oznámil, že o něj dál nemá zájem.

North Queensland

2010 až 2011
Ani u protinožců se Strakovi nedařilo. S North Queensland utrpěl v té době nejvyšší porážku v historii tamní ligy 1:8 a nakonec skončil poté, co se klub nepřihlásil z finančních důvodů do další sezony.

Gdyně

2011
Polský klub Straka převzal i opustil na sestupovém místě. Po konci sezony. Na poslední tiskové konferenci zaujal emotivním projevem se slzami. Podívejte se...

Slavia Praha

2011 až 2012
Sparťanská ikona k největšímu rivalovi? Strakovo angažmá ve Slavii vyvolalo velké protesty, neznámí vandalové mu poškodili i dům. Do Edenu přišel v říjnu a odešel na vlastní žádost v březnu. Kvůli tlaku fanoušků i kvůli uvadajícím výsledkům.

František Straka odpovídá na otázky novinářů po prvním tréninku Slavie
Video se připravuje ...

Příbram

2013
Nabídku z Příbrami údajně upřednostnil před nabídkou z Thajska. Jako několikrát předtím zvládl tým vytáhnout ze dna a unikl sestupu, ale po rozjezdu následující sezony ho vedení odvolalo.

Se Strakou půjdeme za rok do pohárů, vtipkoval Starka
Video se připravuje ...

Slovan Bratislava

2014
Na Slovensku začal slibně – dovedl tým do Evropské ligy. Jenže nemohl ustát další hororovou sérii. V posledních sedmi zápasech před odvoláním jeho tým šestkrát prohrál se skóre 1:18.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud