15. srpna 2007 • 00:00

Fanoušci Arsenalu se v Praze dobře baví

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Procestovali s Arsenalem Evropu křížem krážem, viděli ho ve stovkách zápasů, v Praze byli se svým milovaným týmem už dvakrát, ale přesto ani na chvíli nezaváhali, když jim los předkola fotbalové Ligy mistrů přihrál do cesty Spartu.



Procestovali s Arsenalem Evropu křížem krážem, viděli ho ve stovkách zápasů, v Praze byli se svým milovaným týmem už dvakrát, ale přesto ani na chvíli nezaváhali, když jim los předkola fotbalové Ligy mistrů přihrál do cesty Spartu. Nejvěrnější jádro fanoušků londýnského velkoklubu je v Praze už od neděle a užívá si krásy metropole i chuť českého piva. Náladu před dnešním duelem se Spartou jim ještě vylepšila úterní prohra nenáviděného londýnského rivala Tottenhamu, kterou sledovali v jednom pražském sportovním baru. Skupinka "Gooners" vyrazila do Prahy hned po nedělní ligové premiéře proti Fulhamu. Účetní, finanční poradce, student, ředitel firmy či zahradník, ti všichni jsou na jedné lodi a kdyby měli vybrat něco, proč žijí, Arsenal by určitě nechyběl. "Od roku 1999 jsem nevynechal ani jeden zápas," prozradil ČTK Frank Stubbs, nekorunovaný král příznivců Arsenalu, který pro oficiální klubové stránky píše už několik let deník fanouška. I tehdy prý to byla smůla. "Zápas v Prestonu v FA Cupu byl přeložený ze soboty na pondělí. Já měl zrovna novou práci a nemohl jsem odjet," vzpomíná sedmatřicetiletý fanoušek, který prý na vlastní oči viděl asi 1800 zápasů svého klubu. Své vášni už obětoval ledacos. "Byli jsme třeba s přítelkyní na týdenní dovolené ve Skotsku, jenže se do toho přimotal opakovaný zápas v Norwichi. Tak jsem jí řekl, že autem jsme tam za chvilku," říká Stubbs. "Vyrazili jsme v sedm ráno a do Norwiche dorazili v sedm večer, těsně před zápasem. Ale stálo to za to, vyhráli jsme 3:0 a druhý den jsme mohli jet v klidu zpátky," dodává s úsměvem. V úterý si spolu s kamarády vychutnal u piva a televize porážku Tottenhamu. K údivu českých hostů Angličané každý gól v síti "Kohoutů" slavili s nefalšovanou radostí. "V roce 2011 budou mít Spurs velkou oslavu. Padesát let bez ligového titulu," zaznělo posměšně od jejich stolu po závěrečném hvizdu. Pak už se ale řeč stočila zpátky k Arsenalu. Fanoušci mu téměř bezmezně věří a za trenéra Arséna Wengera by dali ruku do ohně. Uznávají, že francouzský expert klubu vedle mnoha trofejí přinesl atraktivní herní styl a dal zapomenout na někdejší přívlastek "Nudný Arsenal". Není divu, že sledují s obavami, že trenér zatím neprodloužil smlouvu, která příští rok vyprší. "Většina fanoušků je přesvědčená, že Wenger u nás zůstane. Na to, aby odešel, je v klubu příliš mnoho rozdělané práce," tvrdí Stubbs. Když přijde řeč na souboj Ligy mistrů s pražskou Spartou, v odhadech výsledku není ani náznak pochybností. Všichni u stolu jsou si jisti, že Arsenal na Letné i potřetí vyhraje. Liší se jen výše skóre, někdo tvrdí, že to bude o gól, jiný o dva. Výraznější rozdíl netipuje nikdo. V očích nejvěrnějších fanoušků Arsenalu tak Sparta vychází ještě docela dobře.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud