20. srpna 2007 • 00:00

Otepku Bazaly odměnily aplausem vestoje

Autor:
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Ostravy přišel Rudolf Otepka uprostřed minulého týdne. Vedení Baníku tak usilovně shánělo náhradu za zraněného Lukeše, že bylo ochotno za Otepku okamžitě zaplatit šest milionů korun.



Do Ostravy přišel Rudolf Otepka uprostřed minulého týdne. Vedení Baníku tak usilovně shánělo náhradu za zraněného Lukeše, že bylo ochotno za Otepku okamžitě zaplatit šest milionů korun. A blonďák z Příbrami? Právě na něm si v první půli Liberec doslova vylámal zuby. Jak vám bylo, když jste střídal a Bazaly při vašem odchodu ze hřiště povstaly a tleskaly vašemu výkonu? "To bylo něco, co jsem v životě nezažil. Vstávaly mi chlupy na těle a měl jsem husí kůži, fanouškům za to děkuju. Byl to pro mě zážitek. Jsem rád, že jsem podal výkon, který se jim líbil." Neměl jste z jejich přijetí strach? "Zpočátku ne, když se zápas blížil a mně se pořád někdo ptal, jestli se nebojím fanoušků, protože ode mě čekají totéž co od Martina Lukeše, začal jsem být nervózní. Ale s úvodním hvizdem to ze mě spadlo." Po dvou zákrocích na vás vyfaulovali dva liberečtí hráči. Můžete obě situace přiblížit? "V tom prvním případě to bylo od Pavla Košťála možná spíš nezaviněné. Nebo nešťastné. Já se ale dostával před něj, už bych šel sám na bránu a on mě fauloval. A druhá situace? Tam to bylo úplně jasné. Nakopnutí bez míče. Musím říct, že to jsem prostě nepochopil." Když jste po přestávce vyšli na hřiště a měli jste najednou převahu dvou můžu v poli, jako kdybyste chvíli nevěděli, co s tím. Je to tak? "Je, i když jsme si to před tím v kabině říkali. Byla to nezvyklá situace a my jsme chvíli nevěděli, co s tím. Pak jsme se uvolnili, dali jsme gól. Škoda, že jsme pak ubrali a nechali Liberec snížit." Ještě než si Liberec nechal vyloučit dva hráče, dostali jste se dík penaltě do vedení. Rozhodně se ale nedá říct, že byste byli viditelně lepší, souhlasíte? "Taky jsme hráli proti Liberci, a to je pořád silné mužstvo. Přestože se mu začátek ligy nepovedl. Navíc jsme hráli dvakrát po sobě doma a víte, jak je těžké dva domácí zápasy v řadě vyhrát. V tom je ale Baník silný, že se mu to prostě podařilo." Trenér Večeřa vás v závěru utkání střídal. Zdálo se, že jste si o výměnu sám řekl, bylo to tak? "Už jsem toho měl dost. Já jsem totiž v prvním poločase nemohl najít svoje místo na hřišti. Běhal jsem nahoru dolů, abych pomáhal útoku i obraně. A asi jsem to přehnal. Příště se budu víc věnovat útočné fázi. Vystřídat jsem se skutečně nechal. Nebyl důvodu dělat ze sebe hrdinu. Už jsem nemohl a Baník má tak širokou lavičku, že je schopen okamžitě poslat do hry hráče stejných kvalit."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud