9. ledna 2015 • 12:42

Sparta v přípravě porazila Vlašim 2:0. Trefili se Dočkal a Lafata

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty si s prvním utkáním v roce 2015 poradili s přehledem. Na strahovské umělé trávě porazili Vlašim 2:0. Góly zaznamenaly už v prvním poločase tradiční opory Bořek Dočkal, který proměnil penaltu, a David Lafata. Ve druhém dějství se na hřišti mimo mladíků objevil i navrátilec z Indie Jakub Podaný, k navýšení skóre už ale nedošlo.



Zápas Sparta - Vlašim jsme sledovali ONLINE

MATCH OVERVIEW LEGACY

V prvním poločase poslal trenér Vítězslav Lavička na hřiště silnou sestavu. Místo Hušbauera dostal šanci Mareček a nemocného Krejčího se zraněným Holkem zastoupili Konaté s Kováčem. Domácí měli celý zápas navrch, skóre otevřel v 36. minutě z penalty Dočkal a druhou branku přidal v závěru poločasu Lafata.

"Chyběli hráči, který měli drobnější zdravotní problémy. Krejčí byl nachlazený, zatímco Švejdík měl potíže se svalem a Holek na tom byl podobně. Ale všichni by měli být k dispozici a odletět na soustředění," řekl trenér Vítězslav Lavička. Na Kanárských ostrovech by neměli chybět ani Lukáš Vácha s brankářem Davidem Bičíkem, kteří kvůli zraněním přišli o konec podzimu.

Sparta v přípravě porazila Vlašim 2:0. Trefili se Dočkal a Lafata
Video se připravuje ...

Po přestávce nastoupili hráči širšího kádru, ale další góly navzdory trvající převaze Sparty už nepřišly. Na levém kraji obrany se mimo jiné představil Podaný, který se do letenského celku vrátil po úspěšném působení v indické lize. "Byl to pozitivní začátek, i když taková zima po čtyřech měsících v teple byl trochu nezvyk," řekl Podaný.

V sobotu obhájci mistrovského titulu odletí na soustředění na Kanárské ostrovy, kde tým čekají zápasy se slavným Celticem a PSV Eindhoven. S cestou je navíc spojené první zúžení kádru z 27 na 23 hráčů a už teď je jisté, že s týmem neodcestují Michal Breznaník a Martin Nešpor. "Hrajeme obden dva zápasy, tak chceme vzít hráče, kteří mohou do utkání naskočit. Michala pustí lékaři do plné zátěže až v závěru ledna. A Martin je trénování nejdál, potíže s třísly totiž neustupují," uvedl Lavička.

Lavička o Američanovi Picaultovi: Je to rychlostní typ, rozšíří náš kádr
Video se připravuje ...

Přípravné fotbalové utkání

Sparta Praha - Vlašim 2:0 (2:0)

Branky: 36. Dočkal z pen., 45. Lafata.

Sestava Sparty: Štěch (46. Vorel) - Kadeřábek (46. Jánoš), J. Brabec (81. Vokoun), Kováč (60. Toml), Costa (46. Podaný) - Mareček (69. Hašek), Matějovský (46. Vacek), Dočkal (46. Miskovič) - Konaté, Přikryl (61. Pešek) - Lafata (46. Schick). Trenér: Lavička.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud