Stanislav Hrabě
21. ledna 2015 • 10:19

Slávistický talent Hurka: Chce se prosadit v Kolíně a vrátit do Edenu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Martin Hurka byl považovaný za velký slávistický talent, bývalý trenér A mužstva František Straka přirovnával jeho levou nohu k Messiho famózní končetině. Prvoligový červenobílý dres oblékl ještě jako neplnoletý v dubnu 2010, ale zůstalo jen u 26 zápasů a tří gólů. Celý loňský rok se potuloval po hostování, zimní přípravu začal v posledním týmu Fotbalové národní ligy FK Kolín.



Když si Slavia na začátku přípravy stahovala své odchovance z hostování, na něj trenér Miroslav Beránek neukázal. „Žádný náznak ani nebyl, mluvil jsem se svým manažerem (Pavel Paska) a ten mi jasně řekl, že Slavie o mě zájem zatím nemá,“ přiznává poněkud posmutněle. „Je mi to samozřejmě líto, ale takový je fotbal. Musím zamakat, abych se dostal zpátky,“ zná cestu, jak se vrátit do milovaného Edenu.

Jednou z příčin poklesu formy byly určitě i zdravotní potíže. „Zatím to jde, už toho bylo opravdu, snad se mi už budou vyhýbat,“ věří. „Snažím se prosadit v Kolíně a dostat se do pohody,“ dodává.

Působení v Kolíně nepovažuje za ztrátu času. „Potřebuju hlavně hrát a hrát,“ stanuje si základní předpoklad pro nabrání formy. Poslední místo v tabulce je však hodně deprimující. „Je to na bednu,“ přiznává Hurka. „Půjdeme od zápasu k zápasu, chceme podávat co nejlepší výkony a zkusíme vyhrávat,“ nachází cestu, jak se vzchopit.

Za výhodou považuje, že se na hřišti potká s kolegy, s nimiž se už v kádru potkal ve slávistickém kádru. „Tomáš Frejlach je záložník, s nímž se to dá dát, totéž s Pavlem Vyhnalem,“ připomíná slávistického útočníka. „Doufám, že tu zůstanou a zkusíme se zachránit,“ nezahazuje kvér do obilí. „Příprava nám ukazuje, že to půjde, výkony jsou už lepší,“ říká přes tři porážky v zimní Tipsport lize.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud