2. června 2015 • 21:31

Evropa oslavuje Blatterův konec: Co se stalo? Kdo ho "zastřelil"?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za dobrou zprávu vyhlásili nečekané odstoupení Seppa Blattera z pozice předsedy FIFA jeho odpůrci. Šéf UEFA Michel Platini pak označil rozhodnutí, které devětasedmdesátiletý Švýcar učinil jen pár dní po vypuknutí rozsáhlé korupční aféry a znovuzvolení do čela světového fotbalu, za odvážné.



"Co se stalo? Kdo ho dostal? Kdo ho zastřelil? Je to dobrá zpráva pro fotbal," reagoval předseda anglické asociace Greg Dyke, který poté, co byl Blatter v pátek popáté zvolen do čela FIFA, vyzval národní svazy k bojkotu mistrovství světa. "Za tohle jsme tvrdě bojovali," přidal na twitteru nizozemská federace.

"Je to tak trochu tragédie, které mohl sám sebe i nás ušetřit, kdyby tak učinil dřív," uvedl šéf německého fotbalu Wolfgang Niersbach. "Bylo to moudré rozhodnutí. Tlak na něj byl příliš velký a nikdy by se s korupční aférou nesmířil, ať už za ní nese odpovědnost, nebo ne," citoval Bild Franze Beckenbauera.

"Myslím, že to byl správný krok. Musíme se dívat dopředu," prohlásil jordánský princ Alí bin Husajn, který byl v pátek jediným Blatterovým protikandidátem, ale odstoupil poté, co v prvním kole hlasování prohrál 73:133. "Jsem k dispozici všem národním svazům, které chtějí změnu. Včetně těch, které se doteď změn bály," dodal.

Radost měl také předseda UEFA Michel Platini. „Bylo to těžké, odvážné a správné rozhodnutí,“ řekl bývalý fotbalista, který Blattera v posledních dnech kritikou vůbec nešetřil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud