28. června 2015 • 10:44

Šlo o Lužánky! Švancara prosil zlobivé fanoušky, ti neposlouchali

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní akce se skvělou atmosférou. Ale také velké nervy pro organizátora Petra Švancaru. Na vlastní rozlučce na stadionu Za Lužánkami musel prosit neukázněné fanoušky, aby celou akci a hlavně budoucnost stadionu nezkazili. A neměl to s nimi jednoduché.



Švancara upozornil všechny fanoušky už při svém prvním výběhu na trávník. „Pojďme to nezkazit. Prosím vás, určitě nevstupujte na hrací plochu. Je to hrozně důležité, protože za týden se tady může hrát znovu!“ burcoval fanoušky.

Jenže problém se nakonec vyskytl. Pro české fotbalové prostředí trochu paradoxní - lidí přišlo prostě moc. Na stadion Za Lužánkami dorazilo až 35 000 fanoušků, což z části zrekonstruovaný stadion nemohl zvládnout.

Šlo o Lužánky! Švancara prosil zlobivé fanoušky, ti neposlouchali
Video se připravuje ...

Mnoho diváků se proto na stadion nedostalo. A desítky z nich se to rozhodly vyřešit po svém. Pronikly na nezrekonstruované tribuny. Ovšem to byl průšvih. Proto si vzal mikrofon opět do ruky Petr Švancara, zatímco rozlučkový zápas už byl v plném proudu.

„Nezlobte se, musíte odejít. Všichni, kdo jste nahoře, prosím vás, musíme odejít. Jde o budoucnost stadionu i vaši bezpečnost! Prosím vás. Buďte tak laskaví, pro Petra Švancaru,“ žádal milovaný útočník.

Švancara se za slzy nestyděl. Podívejte se, jak skvělou měl rozlučku
Video se připravuje ...

Jenže zlobiví fanoušci na jeho slova nedali, dál seděli na místech, kde nesměli. „Je ohrožena budoucnost stadionu i vaše budoucnost,“ zdůraznil ještě jednou Švancara. 

Diváci ze starých tribun nakonec začali na několikátý pokyn pořadatelů v čele s Petrem Švancarou odcházet. Někteří tak ale učinit odmítli. Tisíce ostatních fanoušků pískaly a skandovaly. Nikdo nechtěl, aby to hrstka zkazila všem.

Z toho mrazí! Podívejte se, jak fanoušci Za Lužánkami vítali Švancaru
Video se připravuje ...

Jak několikrát zopakoval sám Petr Švancara, kdyby se stal na Lužánkách velký průšvih, mohl by to být konec snu většiny brněnských fanoušků. Proto nebyl ani po zápase ve své kůži.

Nevím, jestli byly nějaké škody či zranění, to mi teď leží v hlavě. Žádné špatné zprávy se ke mně ale nedonesly, tak věřím, že jsme to společně s policií a pořadatelskou službou zvládli. Je strašně důležité, aby to dopadlo dobře, aby tohle nebyla poslední akce na tomto stadionu,“ říkal.

Podle informací ČTK bylo nicméně do nemocnice odvezeno několik lidí. Část z nich v davu zkolabovala, část se popálila od odpálené zábavní pyrotechniky. Mělo by jít pouze o lehká poranění, popřípadě lehčí zdravotní komplikace.

Mercedes Švancara zajel do garáže! Tleskalo mu 35 tisíc fanoušků
Video se připravuje ...

Poslední děkovačka. Petr Švancara zdraví fanoušky po své parádní rozlučce
Poslední děkovačka. Petr Švancara zdraví fanoušky po své parádní rozlučce

MERCEDES Švancara! Podívejte se na úžasné choreo z rozlučky
Video se připravuje ...

Fanoušci sobě a Švancarovi. Za Lužánky se vrací fotbal po 14 letech
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud