29. října 2015 • 16:55

Pavel Nedvěd o Zemanovi, uprchlících či spolupráci s Peltou

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Nedvěd se jako čtvrtý fotbalista v historii samostatné České republiky dočkal vyznamenání od prezidenta republiky. A Medaile Za zásluhy z rukou prezidenta Miloše Zemana si prý váží víc, než Zlatého míče. Co říkal čerstvý viceprezident Juventusu o prezidentových názorech na uprchlíky a Islám, spolupráci s FAČR či o dojemných okamžicích při předávání vyznamenání na Pražském hradě?



Nedvěd v rozhovoru s novináři na Strahově popsal i atmosféru na Pražském hradě. „Myslel jsem, že ten sál je trošku menší,“ usmíval se držitel Zlatého míče, kterému se hodně líbil i Zemanův projev o vyznamenaných osobnostech. „Manželka brečela, když vyznamenání obdržel otec statečného kluka, který položil život za kamarádku,“ přiznal Nedvěd.

Nedvěd: Co řekl o vyznamenání, Zemanovi, uprchlících či o spolupráci s FAČR
Video se připravuje ...

Bývalý český reprezentant ale uznává i aktuální názory českého prezidenta. „Co se týče uprchlíků, muslimů, žen, co se nemají zahalovat, protože jsou tady u nás, s ním absolutně souhlasím,“ uvedl.

Tím, že vyznamenání opravdu dostane, si prý Nedvěd nebyl dlouho úplně jistý. „Při cestě do Číny mi pan prezident říkal, že bych si měl vzít volno na státní svátek. Jenže to taky mohlo znamenat pozvání na oslavy,“ přemítal. 

Jako nově zvolený viceprezident Juventusu by měl Nedvěd pracovat minimálně do roku 2018, ale i v té době prý chce spolupracovat s vedením českého fotbalu. „Budu se snažit pomoct Mírovi Peltovi, budu k dispozici, když to bude potřeba. A když se rozhodnu, že ten který projekt je prospěšný a dobrý pro český fotbal, tak do toho vždycky půjdu,“ ujistil.

Velký rozhovor s Pavlem Nedvědem čtěte v pátečním deníku Sport!

Pavel Nedvěd dostal vyznamenání od prezidenta. Jako čtvrtý fotbalista
Video se připravuje ...

Pavel Nedvěd si po udílení státních vyznamenání podává ruku s dalším oceněným, hudebním a filmovým kritikem Antonínem J. Liehmem
Pavel Nedvěd si po udílení státních vyznamenání podává ruku s dalším oceněným, hudebním a filmovým kritikem Antonínem J. Liehmem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud