Stanislav Hrabě
3. listopadu 2015 • 15:53

Vítězové Poháru J. Masopusta: Italové nebudou, Poláci jsou taky dobří

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni studenti hotelové školy v Chrudimi podlehli v mezinárodním finále Poháru Josefa Masopusta v italském Terni místnímu soupeři až na střely ze značky pokutového kopu. Letos byli v české části opět nejlepší a těšili se na odvetu. Nebude, Italové nepřijedou. Objevila se však náhrada – Poláci. Konkrétně výběr školy Svaté Jadwigi Šlaské přidružený ke klubu Pogoň Wleň. „Nevadí,“ zní unisimo z úst chrudimských hráčů. „Chceme vyhrát,“ chystají se na duel, který hostí na Městském stadionu Liberec. 



Italové, čtyřnásobní světoví šampioni, na klubové úrovni mnohanásobní vítězové Ligy (Poháru) mistrů. Mohou je zastoupit Poláci, kteří na podobný triumf v historii dosud nedosáhli? „Je to v zásadě jedno,“ nespekuluje nad výměnou soupeře trenér a učitel chrudimského výběru Luboš Pavlík. „Pro kluky je to další bonus, když se mohou poměřit se zahraničním soupeřem,“ odkrývá výhody mezinárodního klání. „Na takovou akci jezdí rádi a chtějí vyhrát!“ zdůrazňuje.

Jeho svěřenci se skutečně moc těší. „Když se dozvěděli, že Italové nepřijedou a mezinárodní finále nebude, bylo to pro ně obrovské zklamání,“ připomíná Pavlík. „Takhle to má pro ně zakončení,“ uvědomuje si.

Studenti jeho slova potvrzují. „Bylo nám líto, že nebudeme hrát s Italy, ale ředitel školy Jaroslav Pecina nám hned slíbil, že něco bude a slovo dodržel. Budou to Poláci,“ neskrývá spokojenost Pavel Matějka. Jeho kolega Josef Stránský, nejlepší hráč ročníku Poháru Josefa Masopusta 2014/2015, se připojuje. „Moc se těším,“ netají. „Loni jsem měl do Itálie jet, ale nakonec to nevyšlo,“ poukazuje, že je mladší než ostatní. „Nyní jsou to Poláci, tedy cizí země a to se taky počítá,“ říká.

Pro oporu týmu Martina Opinu to bude poslední zápas za chrudimský výběr. Vyzrál, věkově už nový ročník hrát nemůže. Tím však nabývá utkání s polským výběrem pro něj na vyšší motivaci. „Chci klukům pomoct a ukončit tak účinkování v Poháru Josefa Masopusta,“ slibuje co nejlepší výkon. 

Představuje změna soupeře odlišnou přípravu? „Nijak mužstvo speciálně nepřipravujeme, naše práce se nemění,“ nenechává se rozhodit trenér Pavlík. „Máme nějakou kvalitu a té věříme,“ spoléháme na vlastní síly. „Parta je dobrá,“ přidává další hodnotu Matějka.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud