17. prosince 2015 • 13:47

Barcelona jede. Do finále MS klubů ji dovedl hattrickem Suárez

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony podle očekávání postoupili do finále mistrovství světa klubů. Největší favorit japonského turnaje díky hattricku Luise Suáreze porazil v semifinále Kuang-čou Evergrande 3:0 a v neděli si o titul zahraje proti River Plate.



Barcelona s Neymarem na lavičce a bez nemocného Messiho dokázala zlomit obranu čínského šampiona až krátce před pauzou, kdy Rakitičovu střelu dorazil Suárez.

Uruguayský útočník zvýšil v 50. minutě po Iniestově přihrávce za obranu. V 67. minutě pak Suárez proměnil penaltu za faul na Munira a stal se prvním autorem hattricku v historii MS klubů.

Katalánské mužstvo bude ve finále dvanáctého ročníku turnaje hrát o rekordní třetí titul, argentinský celek River Plate se může radovat z premiérového triumfu. Kuang-čou prohrálo poprvé od červnového příchodu brazilského trenéra Scolariho a zahraje si o třetí místo s domácí Sanfrecce Hirošima.

Fotbalové mistrovství světa klubů v Japonsku:

Semifinále: FC Barcelona - Kuang-čou Evergrande 3:0 (1:0)

Branky: 39., 50. a 67. z pen. Suárez.

Zbývající program: 

Neděle 20. prosince: 8:00 o 3. místo: Sanfrecce Hirošima - Kuang-čou Evergrande, 11:30 finále: FC Barcelona - River Plate.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud