31. ledna 2016 • 23:02

Pekhart míří do AEK Atény! Už odletěl na zdravotní prohlídku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Tomáš Pekhart by ještě před pondělním koncem přestupního období mohl změnit dres. Dnes přiletěl do Atén, kde jedná o angažmá v místním celku AEK. Zatím není jasné, zda by z bundesligového Ingolstadtu přestoupil, či v předním řeckém klubu jen hostoval.



Řecký deník Gazzetta přinesl fotografie, jak dnes Pekhart před 23. hodinou tamního času přistál na letišti v Aténách. Zatím se k případnému angažmá v AEK nevyjadřoval, jelikož nic není podepsaného. Podle tamních novinářů by však měl v pondělí podstoupit lékařskou prohlídku a následně uzavřít smlouvu.

Šestadvacetiletý odchovanec Slavie už má za sebou zkušenost z Anglie, kde prošel juniorkami Southamptonu a Tottenhamu. Následně se přes Slavii, Jablonec a Spartu dostal v roce 2011 do Německa, kde nejprve hrával za Norimberk a od srpna 2014 za Ingolstadt. S ním postoupil do bundesligy, ale v ní už příliš herních minut nedostal.

Proto se očekával jeho lednový přestup. Pekhartův agent Pavel Paska však deníku Sport řekl, že vicemistr světa do 20 let z roku 2007 odmítl hned několik nabídek z Polska, Dánska, druhé německé ligy i maďarského Ferencvárose. Nakonec se podle všeho rozhodl pro AEK.

Jedenáctinásobného řeckého mistra trénuje Uruguayec Gus Poyet, který býval hvězdou Chelsea a Tottenhamu. Aktuálně je aténský celek druhý v tabulce řecké ligy s výraznou ztrátou na vedoucí Olympiakos. Pekhart by v útoku bojoval o místo s Portugalcem Hélderem Barbosou a řeckým reprezentantem Christosem Aravidisem.

Všechny fotbalové přestupy můžete sledovat ONLINE ZDE >>>


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud