13. března 2016 • 22:00

Stávka, bojkot. Zličín dál válčí s šéfy FAČR, na protest nehrál zápas

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražský Zličín se nevzdává. Jeho prosincová výzva směřovaná k šéfům českého fotbalu – Miroslavu Peltovi, Romanu Berbrovi a Dagmar Damkové – sice neskončila odstoupením, kterému je klub z pražského přeboru vyzval. Ale to klubu z páté nejvyšší soutěže nevzalo elán, v neděli sáhl k dalšímu dílu svého protestu. Nenastoupil k soutěžnímu zápasu s Královicemi. „Je to stávka. Počítáme, že prohrajeme zápas kontumačně, ale další trest by neměl přijít,“ věří Josef Jarolímek, manažer Zličína.



Fotbalový trpaslík se postavil nejvyšším fotbalovým autoritám v Česku. Šéfovi FAČR Peltovi vyčítá, že neobjasnil svůj někdejší výrok o cinklém jaru, stejně jako podporu místopředsedy FAČR Romana Berbra.

„Je to bývalý estébák, byl ve zločinecké organizaci,“ hlásí Jarolímek. Je znát, že právě tahle osoba mu pije krev. Třeba i žalobou na bývalého reprezentanta Ladislava Vízka. Do party k Peltovi s Berbrem podle Zličína patří i šéfka rozhodčích Dagmar Damková.

Jasný vzkaz fotbalistů Zličína.Foto Pavel Mazáč (Sport)

Když měl v neděli Zličín nastoupit k utkání proti Královicím, napochodoval tým na hřiště v černých dresech. Na hrudi hráčům svítila jména zmíněných fotbalových bossů, doplňkem pak byla červená karta. Hned bylo jasné, o co Zličínu jde.

Nová trika rebelové ani nepropotili. Sice zašli do středového kruhu, pozdravili soupeře i rozhodčí. A pak byl konec. Pokud tedy nepočítáme focení s transparentem, kterým podpořili svůj krok nehrát zápas. Královice byly připravené nastoupit.

Další trest by přijít neměl

„Nehrát fotbal je až to poslední, co by se mělo dělat,“ prohlásil jejich hrající trenér Martin Hyský. Jako hráč má zkušenosti z nejvyšší soutěže, působí i jako televizní expert a komentuje nejvyšší soutěž, přesto byl při hodnocení jičínské výzvy hodně zdrženlivý.

„My jsme malý pražský klub, co nehrál vyšší soutěž. Pražský fotbalový svaz je dobře vedený a ty věci, co se dějou a nedějou výš, máme jen z doslechu,“ řekl Hyský.

Jeho klub vyhraje zápas kontumačně 3:0. „Další trest by neměl přijít,“ věří manažer Zličína. Jak to s jeho klubem ale opravdu dopadne, to se uvidí za pár dní. Ke slovu přijde sportovně technická komise a pak i disciplinárka.

Pokud se Zličín spoléhal na to, že na zápas dorazí i fanoušci klubů, jejichž vedení výzvu nepodpořilo, spletl se. Na utkání dorazilo podle zápisu celkem 24 fanoušků, navíc těžko říct, zda do počtu nebyli zahrnuti i novináři.

Z klubů se k výzvě připojil pouze východočeský SK Křičeň, ten ale vyhlásil, že své zápasy bude na rozdíl od Zličína hrát.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud