10. března 2016 • 11:40

Zličín neustoupil. Dál bojuje s šéfy FAČR a v neděli hrát nebude

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Zličín nenastoupí k prvnímu jarnímu utkání pražského přeboru. V polovině prosince se vytasil klub z pražského přeboru s výzvou, kde požadoval odstoupení šéfů českého fotbalu – Miroslava Pelty, Romana Berbra a šéfky rozhodčích Dagmar Damkové. Ti ale zůstali ve funkci a klub teď proto stupňuje protesty způsobem, jaký slíbil po zveřejnění výzvy. V neděli nenastoupí k mistrovskému utkání na půdě Královic v nejvyšší pražské soutěži.



„K utkání 16. kola Pražská teplárenská přeboru Prahy proti Sokolu Královice, které má být sehráno na hřišti SK Újezd Praha 4 na adrese Nad Statkem 118, Praha 4 v neděli 13. března 2016 od 14:30 hodin se naše mužstvo dostaví, ale utkání neodehraje. Po nástupu k utkání vyjádří svůj protest formou stávky,“ stojí v prohlášení, které Zličín zveřejnil na svých internetových stránkách.

Pražský klub rovněž tvrdí, že tímto krokem nechce znevažovat jméno českého fotbalu, ale vyjádřit nesouhlas s některými členy vedení FAČR. „Svým postojem chce bojovat za lepší poměry ve fotbalovém prostředí,“ uvádí dále klub.

Zároveň Zličín vyzval členy klubu i jeho příznivce k podpoře přímo v místě konání utkání. Klub všem slibuje možnost využití autobusu, který bude přistaven ve sportovním areálu FC Zličín v den utkání hodinu po poledni.

„Jsme přesvědčení, že každý má právo se vyjádřit a být vyslyšen. To je princip demokracie, svobody vyjádřit svůj názor slušnou formou a bez strachu z následků jen proto, že někomu jeho postoj „nevoní“,“ dodává klub v prohlášení, pod nímž je podepsán Milan Šmíd, předseda Zličína.

Klub v prosinci vyzval prostřednictvím deníku Sport i na svém webu k podpoře své výzvy, připojil se k ní ale pouze východočeský SK Křičeň, který hraje na úrovni okresu. SK Křičeň sice Zličín podpořil, sám ale k bojkotu zápasů nesáhne. „Určitě budeme hrát,“ tvrdí předseda východočeského klubu Petr Hanzl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud