Jan Vacek
30. dubna 2016 • 14:17

Mladí sparťané oslavili Mezinárodní den přátelství a fotbalu výhrou

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladí hráči Sparty ve věku 12-14 let oslavili mezinárodní den fotbalu vítězstvím. V domácím prostředí zdolali stejně starý výběr Hradce Králové 2:1 na penalty a už vyhlížejí květnový turnaj v Miláně. Slavnostní výkop obstarala legenda Letenských Martin Frýdek, majitel stříbrné medaile z EURO 1996.



Mezinárodní den fotbalu a přátelství, který spadá pod záštitu programu Fotbalem k přátelství, oslavuje 32 zemí po celém světě. Výjimkou není ani Česká republika, kde mladí hráči Sparty nastoupili v rámci ligové soutěže k utkání proti Hradci Králové.
Slavnostní výkop obstaral někdejší vynikající záložník letenského mužstva Martin Frýdek. Na vlastní oči potom sledoval úspěch mladých nadějí Sparty, kteří udolali houževnatého soupeře 2:1 po penaltách.

Východočeši se v utkání statečně drželi, favorizovaným Pražanům byli důstojným soupeřem, v rozhodujícím rozstřelu ovšem jednou selhali a museli tak spolknout už třetí letošní porážku ve vzájemných zápasech.

Mladí sparťané tak znovu pokročili v přípravě na mezinárodní turnaj v Miláně, který se koná 27.-28. května v rámci projektu Fotbalem k přátelství.

Sparta na něm bude hájit české barvy v konkurenci týmů ze 32 zemí celého světa. Ambasadorem programu je slavný německý reprezentant Franz Beckenbauer.

Mladí hráči Sparty ve věku 12-14 let oslavili mezinárodní den fotbalu vítězstvím.
Mladí hráči Sparty ve věku 12-14 let  oslavili mezinárodní den fotbalu vítězstvím.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud