11. května 2016 • 08:50

Limberskému zmírnili trest. Za volant může usednout už za rok

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce David Limberský se dočkal zmírnění trestu za loňskou dopravní nehodu a řízení v opilosti. Státní zástupce podle serveru Aktuálně.cz uznal stížnost dvaatřicetiletého fotbalisty a snížil zkušební dobu ze čtyř let na jeden rok. Český reprezentant by tak mohl za volant usednout již za rok.



Limberský loni v září na křižovatce v Praze na Smíchově přímo před zraky policejní hlídky narazil do zídky plotu a do sloupu a snažil se z místa nehody utéct. Fotbalistovi, který měl v krvi přes jedno promile alkoholu, hrozily až tři roky vězení, státní zástupce však začátkem roku trestní stíhání zastavil.

Učinil tak poté, co se Limberský zavázal, že uhradí vzniklou škodu a nebude rok řídit. Poté mu byla stanovena čtyřletá zkušební lhůta. Limberského advokát ale podal proti rozhodnutí stížnost, protože podle současných zákonů by obránce nemohl požádat o vrácení řidičského průkazu dříve než po vypršení zkušební lhůty.

Limberský, který navíc krátce po nehodě oslavil vstřelený gól v lize točením imaginárním volantem, přišel kvůli incidentu v Plzni o kapitánskou pásku a od vedení klubu dostal milionovou pokutu. Trenér národního týmu Pavel Vrba ho pak nenominoval na říjnové kvalifikační zápasy s Tureckem a Nizozemskem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud