Jan Vacek
27. května 2016 • 21:41

Kousek od medaile. Mladíci Sparty skončili v Miláně ve čtvrtfinále

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MILÁNA | Natahovali se po cenném kovu, nakonec zůstali před branami semifinále. Mladí hráči Sparty kategorie U15 skončili na mezinárodním turnaji v rámci programu „Fotbalem k přátelství“ ve čtvrtfinále, když v prodloužení podlehli slovinskému Mariboru 0:1.



Turnaji, který předchází sobotnímu finále Ligy mistrů, se zúčastnilo 32 celků ze zemí po celém světě. Českou republiku reprezentovala Sparta, která byla nalosována do skupiny s maďarským Debrecínem a polskou Varšavou. Třetím soupeřem měl být celek z Vietnamu, ten se ovšem do Milána nedostavil.

Hrálo se systémem malého fotbalu, tedy pět hráčů v poli a brankář, hrací doba činila 16 minut. Svěřenci trenéra Michala Hladíka prošli základní skupinou bez výraznějších problémů, oba své duely vyhráli shodně 2:0.

V osmifinále sparťané změřili síly se srbskou Crvenou Zvezdou Bělehrad. Pražané měli jasně navrch, ujali se vedení, v samotném závěru však inkasovali a museli do prodloužení. V něm k rozuzlení nedošlo, postupujícího určili až pokutové kopy. V nich byla úspěšnější Sparta, rozhodnutí přinesl kapitán Šimon Gabriel, syn bývalého hráče Sparty a reprezentanta Petra Gabriela.

Čtvrtfinále už znamenalo pro mladé hráče letenského týmu konečnou. Sparťané sice byli v souboji se slovinským Mariborem aktivnější, v závěru prodloužení však nedokázali ubránit standardní situaci a po porážce 0:1 pro ně turnaj skončil.

„Převládá zklamání, ve čtvrtfinále jsme byli lepším týmem. Šli jsme za vítězstvím, bohužel jsme nezvládli jednu situaci v závěrečných vteřinách, kdy jsme to nezvládli dobře,“ konstatoval trenér Michal Hladík.

Na turnaji se mimo jiné představily celky Atlética Madrid, Interu Milán, West Hamu či Schalke 04.

Výsledky fotbalové Sparty na turnaji

Základní skupina

Sparta - Debrecín 2:0

Sparta - Varšava 2:0

Osmifinále

Sparta - Crvena Zvezda Bělehrad 2:1 po penaltách

Čtvrtfinále

Sparta - Maribor 0:1 po prodloužení

Spartu reprezentovali:

Brankář: Matouš Babka

Obránci: Šimon Gabriel, Viktor Freisinger

Záložníci: Tomáš Jonáš, Petr Pudhorocký, Pavel Hájek

Útočníci: Adam Hložek, Adam Gabriel

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud