9. července 2016 • 10:42

Paráda! Fotbalisté ČAFH si po roce opět zahrají finále turnaje FIFPro

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před rokem čeští fotbalisté bez angažmá šokovali Evropu, když vyhráli mezinárodní turnaj FIFPro. A teď mohou senzaci zopakovat. Výběr ČAFH totiž porazil v semifinále Portugalsko 1:0, díky trefě Jiřího Kabele, a v sobotním finále vyzve Španělsko. To vyhrálo 5:0 nad Polskem. „Kluci nechali na hřišti srdce. Byl to zápas o jednom gólu a ten vstřelil skvěle hrající Kabele, takže se můžeme těšit na silné Španělsko,“ jásal trenér Libor Pala.



Zápas s Portugalskem nabídl v Kunicích fotbal velmi slušné úrovně. Portugalci potvrzovali kvalitu, byli silní na míči. Jenže nedokázali překonat českou defenzivu, a když se chvíli po přestávce trefil Kabele, bylo jasné, že si finále zahrají Češi. „Troufnu si říct, že jsme byli lepším týmem a Kabele to všechno korunoval hezkým gólem,“ chválil Pala.

Autor vítězné trefy byl pochopitelně také spokojený. „Byl to skvělý zápas. Hrát taková utkání, to je radost. A ještě vám to dá hodně zkušeností,“ těšilo střelce. „Snad nám zůstaly nějaké síly na finále,“ smál se Kabele.

„Opět se ukázalo, že když hraje český tým srdcem, tak může porazit kohokoliv,“ zářil i Dominik Rodinger, sportovní manažer ČAFH, která pořádala letní kemp pro hráče bez angažmá. Právě on je v základu podepsaný pod úspěchem českého týmu i tím, že se celá akce v Česku koná. Už se také moc těší na boj o vítězství v turnaji.

„Není nic hezčího, než se utkat ve finále s týmem Španělska. Chce nám vrátit výsledek z minulého roku, takže se máme na co těšit. Ale my klukům věříme,“ nechal se slyšet Rodinger.

Turnaj FIFPro, semifinále
Výběr ČAFH – Portugalsko 1:0
Branka:
65. Kabele. Diváků: 170. Poločas 0:0.

Sestava ČAFH: Lipš - Kuncl (70. Zeman), Dosoudil, Hájovský, Mendy - Lička (76. Rajnoch), Marek (80. Stacey), Sus - Kabele, Jakubov (46. Šíma), Brusch (67. Galuška). Trenér Libor Pala.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud