10. července 2016 • 14:00

Legendární fotbalista Pelé nestárne! V 75 letech se potřetí oženil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární brazilský fotbalista Pelé se v sobotu potřetí oženil. Informovala o tom španělská agentura EFE. V brazilském přímořském letovisku Guarujá si pětasedmdesátiletý Pelé vzal o 25 let mladší brazilskou podnikatelku Márciu Cibele Aokiovou.



Soukromého obřadu se účastnila asi stovka blízkých přátel a příbuzných. Svatba se měla konat již před dvěma lety, ale byla odkládána kvůli Pelého zdravotním problémům. Slavný kanonýr musel podstoupit několik chirurgických zákroků, včetně operace páteře či úpravy kyčelní protézy.

Márciu, jíž fotbalový král říká kvůli jejímu japonskému původu "moje Japonečka", poznal Pelé již v 80. letech v New Yorku. Chodit spolu začali až o třicet let později, po náhodném setkání ve výtahu v domě v Sao Paulu, kde oba bydleli.

Pelé, vlastním jménem Edson Arantes do Nascimento, za svou kariéru vstřelil ve 1363 zápasech rekordních 1281 gólů. V 831 oficiálních utkáních dal 760 gólů, díky nimž zůstává nejlepším střelcem v historii fotbalu.Rodné Brazílii pomohl ke třem titulům mistra světa, než v roce 1977 ukončil kariéru. I poté zůstal fotbalu věrný, když tento sport propagoval po celém světě.

Pelé se poprvé oženil jako šestadvacetiletý. Se svou první ženou, s níž má dvě dcery a syna, se rozvedl po 16 letech. Podruhé uzavřel legendární fotbalista sňatek v roce 1994, kdy si vzal gospelovou zpěvačku Assirii Seixasovou, která mu porodila dvojčata. Rozvedli se v roce 2008.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud