16. září 2016 • 16:01

Anketa Zlatý míč FIFA se rozdělí. Opět se budou udělovat dvě ceny

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po šesti letech končí společná anketa Mezinárodní fotbalové federace a časopisu France Football s názvem Zlatý míč FIFA. Oba pořadatelé budou znovu udělovat vlastní trofej pro nejlepšího hráče.



"Naše dohoda v lednu vypršela a začátkem srpna jsme France Footballu oznámili, že ji neprodloužíme," sdělili dnes zástupci FIFA agentuře AFP. O tom, jak bude nová anketa fotbalové federace vypadat a kdo v ní bude hlasovat, se teprve rozhodne.

Ve France Footballu už mají o podobě své ankety jasno. "Podrobnosti k 61. ročníku Zlatého míče budou zveřejněny v úterním vydání časopisu," uvedl magazín na svém webu.

Francouzský fotbalový časopis začal udělovat Zlatý míč v roce 1956 na základě hlasování novinářů. Nejprve byla cena určena pro nejlepšího evropského hráče a později pro nejlepšího fotbalistu působícího v Evropě. Jako první ji získal Angličan Stanley Matthews, v roce 1962 ji obdržel Josef Masopust a před třinácti lety Pavel Nedvěd . Od roku 2007 mohli žurnalisté hlasovat pro hráče z celého světa.

FIFA založila vlastní anketu v roce 1991 a vyhlašovala ji do roku 2009. Hlasovali v ní reprezentační trenéři a kapitáni.

Ve společné anketě od roku 2010 rozhodovaly hlasy novinářů, trenérů a kapitánů národních mužstev. Zlatý míč FIFA získali pouze dva hráči - čtyřikrát Argentinec Lionel Messi , který je i současným držitelem ceny, a dvakrát Portugalec Cristiano Ronaldo .

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud