27. října 2016 • 16:51

Fenin jde před soud! Hájí se proti nařčení, že vynechal večírek s charitou

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přitahuje snad všechny maléry, a dokonce už i ty, za něž prokazatelně nemůže. Martin Fenin, odchovanec Teplic a bývalý hráč Eintrachtu Frankfurt, se teď hodlá soudně opřít do TV Nova, protože podle něj odvysílal lživou reportáž. „Nestojím o žádné peníze, nic takového po nich nežádám. Pro všechny jsem problémový člověk, se spoustou věcí jsem se smířil, ale tohle už mi připadá za hranicí,“ říká 29letý útočník, který momentálně shání angažmá.



O co šlo. Před Vánocemi 2015 byla ve večerních zprávách odvysílána reportáž, že Fenin „má další malér, končí v třetiligovém Chemnitzu, kde naštval šéfa klubu. Nepřišel totiž na charitativní večírek. Podle ředitele bez omluvy nepřišel a ten se naštval a z klubu ho vyhodí,“ zaznělo v příspěvku.

Jenže to podle všeho bylo jinak. Vánoční večírek s fanouškovským klubem Rollender Mob, který je převážně tvořen z osob se zdravotním postižením, se konal 12. prosince 2015.

„Jenže na toto setkání byli pozváni dva jiní hráči z prvního týmu, ne Martin Fenin. Nemohl tak na tomto večírku ani neomluveně chybět. V souvislosti s tímto setkáním nedošlo ze strany Martina Fenina v žádném směru k chybnému chování či selhání,“ stojí v čestném prohlášení, které zaslal Feninovým zástupcům sportovní ředitel Chemnitzu Stephan Beutel.

Podle tohoto svědectví se Feninova strana cítí být ve velké výhodě a soudní spor podle ní nejde prohrát. „Jde mi ale jen o to, abychom udělali nějaký precedens, že si nejde vymyslet něco z ničeho,“ říká Fenin.

Soud má začít 1. listopadu.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud