Jan Podroužek
8. ledna 2017 • 21:55

Na Černého navazuje „Vysavač“. Mezi českými mladými kraluje talent z PSV

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hattrick. Potřetí za sebou. A napříč kategoriemi. Poslední dva roky vyhrál Michal Sadílek anketu o nejlepšího mladšího dorostence, tentokrát je nejlepší i mezi staršími. Záložník PSV Eindhoven (a odchovanec Slovácka) tím navazuje na dvouletou nadvládu svého kolegy z Nizozemska Václava Černého, který starším dorostencům kraloval na Galavečeru Grassroots předtím.



Letos v březnu podepsal s PSV Eindhoven profesionální smlouvu a stal se definitivně jeho hráčem. V klubu si ho pochvalují, dostal dokonce přezdívku po svém vzoru Andrési Guardadovi, který nastupuje v áčku posledního nizozemského mistra. Stofzuiger, holandsky „Vysavač“, prý proto, že je na hřišti všude.

Vítězství mezi staršími dorostenci na Galavečeru Grassroots, kde jsou vyhlašovány ankety pro nejlepší fotbalisty mládežnických kategorií, futsalisty a taky fotbalistky, je pro Sadílka první.

V přímém boji porazil Ondřeje Šašinku z Baníku Ostrava a Daniela Turynu, kmenového hráče Sparty, který momentálně hostuje ve slovenské Senici. Sedmnáctiletý velký talent českého fotbalu už předtím kraloval dva roky mladším dorostencům.

V Nizozemsku mi říkají vysavač, směje se Sadílek
Video se připravuje ...

Jako defenzivní záložník zapadl do týmu PSV rychle, nastupuje pravidelně v dorostenecké lize, v níž odehrál v probíhající sezoně všech třináct zápasů – většinou v základu – a připsal si gól a asistenci.

Vedle toho absolvoval i čtyři utkání v mládežnické Lize mistrů proti Atlétiku Madrid, Rostovu a dvakrát proti Bayernu, a PSV ze skupiny postoupil.

Tahle sezona je pro něj ale zlomová hlavně v tom, že už má za sebou i start v druholigové seniorské rezervě. Trenér Pascal Jansen ho povolal k listopadovému utkání na hřišti Helmodnu, kde Jong PSV prohrál těsně 0:1 a Sadílek dostal příležitost na posledních čtrnáct minut.

„V Eindhovenu panuje velké nadšení z jeho charakteru a přístupu. Je s ním velká spokojenost,“ pochvaloval si už před časem Sadílkovo zapojení v Nizozemsku hráčův manažer David Nehoda.

Anketa FAČR Grassroots neprofesionálního fotbalu a futsalu za rok 2016

Nejlepší hráč roku:
Fotbal - starší dorostenec: 1. Michal Sadílek (PSV Eindhoven), 2. Ondřej Šašinka (Baník Ostrava), 3. Daniel Turyna (Senica).

Ženský fotbal - nominace (anketa bude vyhlášena 20. března v rámci Fotbalisty roku): Lucie Martínková (Sparta Praha), Kateřina Svitková (Slavia Praha), Lucie Voňková (USV Jena).

Futsalista roku: 1. Radim Záruba (ERA-PACK Chrudim), 2. Michal Belej (Benago Zruč nad Sáz.), 3. Lukáš Rešetár (ERA-PACK Chrudim).
P
lážový fotbal: Michal Salák (BS Bohemians Praha).

Talent roku:

Fotbal - mladší dorostenec (Cena Vlastislava Marečka): 1. Matěj Majka (Sparta Praha), 2. Zbyněk Konopásek (Sparta Praha), 3. Vasil Kušej (Drážďany).

Ženský fotbal - talent roku: 1. Kamila Dubcová (Slovácko), 2. Antonie Stárová (Sparta Praha), 3. Andrea Stašková (Sparta Praha).

Futsal - talent roku: 1. David Drozd (ERA-PACK Chrudim), 2. Pavel Drozd (ERA-PACK Chrudim), 3. Jan Křemen (Sparta Praha).

Trenér roku:

Fotbal - dorostenci (bez umístění): Pavel Daněk (TJ Svitavy), Pavel Šustr (Zbrojovka Brno), Karel Havlíček (Hradec Králové).

Fotbal - žáci (bez umístění): Pavel Drozd (Rožnov), Vlastimil Frýdek (Hradec Králové), Jaroslav Vavříček (Sparta Praha).

Ženský fotbal: 1. Karel Rada (reprezentace U17, Plzeň), 2. Petr Vlachovský (Slovácko), 3. Anton Mišovec (Slavia Praha).

Ženský fotbal - mládež: Miroslav Zbořil (Slovácko).

Futsal: 1. Tomáš Neumann (reprezentace „A“), 2. Beni Simitči (Zruč nad Sázavou), 3. Marek Kopecký (Rádio Krokodýl Brno).

Doprovodné ankety:

Cena fair play: Jiří Pokorný (AFK Smetanova Lhota B).

Grassroots akce roku: FAČR mobily.

Grasroots sociální akce roku: Den partnerů OFS Hradec Králové (podpora FN Hradec Králové).

Grassroots aktivita ženského fotbalu: Postup na ME U17.

V Nizozemsku mi říkají vysavač, směje se Sadílek
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud