21. března 2017 • 04:50

Talent roku Schick: Začátky v Itálii byly těžké. Nyní vím, že mi trenér věří

Autor: pod, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jasné vítězství o 380 bodů získal útočník Patrik Schick v anketě Talent roku. Jednadvacetiletý fotbalista byl loni nejprve oporou Bohemians 1905, než v létě zamířil do Sampdorie Janov. Tam se okamžitě zařadil mezi vycházející hvězdy italské ligy a už má na svém kontě sedm vstřelených gólů, přestože do zápasů naskakuje především jako střídající hráč. Navíc se mluví o tom, že by ho rád koupil Inter Milán.



Schick na vyhlášení ankety Fotbalista roku nicméně přiznal, že start angažmá v Sampdorii pro něj nebyl vůbec snadný. A to nejen po sportovní stránce. „Začátky v Itálii byly těžké, neuměl jsem jazyk, nikoho jsem neznal, vytížení nebylo optimální,“ tvrdil.

Talent Schick: Začátky v Itálii byly těžké
Video se připravuje ...

Boj ovšem nevzdal a vše se postupně zlepšuje. „Sám sobě jsem si dokázal, že umím překonat překážky, které se mi postaví do cesty. S trenérem v Sampdorii jsem to neměl lehké, ale nyní vím, že mi trenér věří,“ dodal.

Celkově prožil mladý útočník poměrně hektický rok 2016. „Byl to zajímavý rok,“ usmívá se fotbalista, který dokázal v jednom kalendářním roce střílet branky za Bohemians v české lize a pak například také na půdě Juventusu v dresu Sampdorie Janov.

Jedna věc ale potěšila Schicka ještě více než všechny góly. „Hlavně jsem rád, že jsme s jednadvacítkou postoupili na EURO,“ pochvaloval si největší český talent roku 2016.

Trenér roku Vítězslav Lavička, talent roku Patrik Schick, fotbalista roku Petr Čech, fotbalistka roku Lucie Voňková a člen síně slávy Dušan Uhrin st.
Trenér roku Vítězslav Lavička, talent roku Patrik Schick, fotbalista roku Petr Čech, fotbalistka roku Lucie Voňková a člen síně slávy Dušan Uhrin st.

Fotbalisté i jejich partnerky čekali na vyhlášení ankety Fotbalista roku
Video se připravuje ...

Petr Čech je podeváté fotbalistou roku
Video se připravuje ...
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud