8. dubna 2017 • 14:45

Horňák: Vatajelu? Přišel jako velká posila a je v juniorce, to asi nečekal

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl být posilou na levý kraj sparťanské obrany, zatím se ale Bogdan Vatajelu neprosazuje. A tak má k dispozici pro každý zápas fotbalistu za 27 milionů korun trenér letenské juniorky Michal Horňák. Úplně spokojený s ním ale zatím není. „Hodně kazí při rozehrávce, kdy ztrácí míče. Potřebovali jsme si s ním pomoct, ale konstruktivního tam od něj bylo málo,“ pronesl bývalý reprezentant na adresu rumunského obránce po pondělní výhře nad Slavií (2:1).



Oboustranné rozčarování. Asi tak se dá zatím popsat angažmá Bogdana Vatajelua v pražské Spartě. Malý Rumun přišel v zimě za 27 milionů korun z celku Universitatea Craiova, ale za áčko letenského týmu neodehrál ještě ani minutu. Místo toho chodí za juniorku – a ani tam zrovna nezáří.

„Pro Bogdana je to asi složitější. Přišel sem jako velká posila za celkem velké peníze a musí hrát pravidelně za juniorku, což si asi nepředstavoval. Myslím si, že už sehrál lepší zápasy, ale takovou tu křídelní hru, co po něm chceme, celkem plní. To, že bohužel chybuje, se stává, to do fotbalu patří,“ hodnotil jeho výkon po pondělním derby se Slavií (2:1) kouč Michal Horňák, který už Vatajelua vyzkoušel rovněž na levém křídle.

Bogdan Vatajelu v dresu Sparty
Bogdan Vatajelu v dresu Sparty

„Na levé záloze sehrál asi nejlepší utkání, co za nás byl, celkem mu to tam sedělo. A možná je to i návod zkoušet ho trošku výš, aby neměl tolik defenzivních úkolů. Ale tuším, že přišel jako krajní obránce,“ krčí Horňák rameny s tím, že výkonnost hráče příliš ovlivnit nemůže.

„Já ho nemám v tréninkovém procesu, přijde mi jen na utkání. Nemám mu, co vytýkat, to je spíš otázka pro trenéry áčka. Hodně kazí při rozehrávce, kdy ztrácí míče. Potřebovali jsme si s ním pomoct, ale konstruktivního tam od něj bylo málo,“ dodal na vysvětlenou.

„Pro takového hráče, který přijde s velkým očekáváním do základní sestavy a najednou v ní není a musí chodit hrát za juniorku, to je po psychické stránce hodně těžké. Teď je na něm, jak se s tím dokáže srovnat.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud