21. dubna 2017 • 15:40

Ujfaluši v Overtimu: Díky hlášce jsem nesmrtelný. Mrzí mě jen Liverpool

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Nic jsem neplatil a ta částka taky nesouhlasí.“ Přestože Tomáš Ujfaluši tuhle větu v roce 2007 po skandálu reprezentace na hotelu Praha neřekl doslova takto, drží se ho i po skončení kariéry. „Je to vtipná zkratka,“ uznává někdejší hvězda slavného Brücknerova týmu v pořadu iSport.cz Overtime, v němž vzpomíná nejen na legendární hlášku, ale i na své fotbalové úspěchy. Mohlo mezi nimi být i angažmá v Liverpoolu...



Zahrál si bundesligu, Serii A, La Ligu, dodnes ho milují v tureckém Galatasarayi Istanbul. Tomáš Ujfaluši zažil báječnou kariéru, několik let byl oporou zadních řad reprezentace. A právě na jednom ze srazů národního týmu se zrodila aféra s hláškou o placení. „Mě to docela proslavilo,“ říká dnes s nadhledem Tomáš Ujfaluši. „Kdekoliv se něco stane s hotelem, ať to je v Česku nebo v Anglii, ať to jsou hokejisti, fotbalisti nebo florbalisti, vždycky se zmíní o mně, takže ze mě vlastně udělali nesmrtelného,“ dodává se smíchem.

Kdo si ale dnes vzpomene na to, že Ujfalušiho výroky byly citovány nepřesně? „Člověk s tím nic neudělá,“ mávne rukou bývalý hvězdný obránce: „Už jsem takhle zapsaný a nemělo by smysl to nějak vyvracet. Říkal jsem, jak to bylo nebo nebylo, ale to je jedno. Takhle se to prezentuje a člověk se nad tím musí zasmát.“

Ujfaluši ale také v pořadu Overtime vzpomíná na své nejlepší fotbalové roky. „Každá zahraniční štace byla jiná a každou ligu jsem chytil v nejlepší éře té soutěže, v Německu i v Itálii,“ upozorňuje. „Ve Španělsku jsem zase měl možnost hrát proti Messimu i Ronaldovi a oba to pocítili,“ naráží na svůj faul na Messiho v roce 2010, kdy argentinskému kouzelníkovi ošklivě prošlápl kotník.

Na své kariéře by Ujfaluši nic neměnil – až na jednu věc. „Když teď vidím Šmícu s Páťou, jak si užívají toho Liverpoolu,“ zmiňuje někdejší parťáky z reprezentace: „Když jsem hrál v Itálii, tak mi volal přímo Rafael Benítez, abych šel hrát pod něj do Liverpoolu. Ale jak už jsem byl namlsaný Itálií, jejím počasím a jídlem, tak jsem mu slušně řekl, že si po čtyřech letech nedovedu představit jít do Liverpoolu. A měl jsem v té době i nabídku i z Atlética,“ prozrazuje detaily neuskutečněného přestupu.

OVERTIME | Ujfaluši hodnotí české talenty v italské lize

Ujfaluši v pořadu Overtime: Schick? To je velký talent. Do Itálie mu prošlapal cestu i Nedvěd
Video se připravuje ...

OVERTIME | Ujfaluši o české lize

Ujfaluši o lize v pořadu Overtime: Slavia dobře nakoupila, Limberský se měl porvat v cizině
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud