9. května 2017 • 13:13

Jankulovski má 40! Unikátní GALERIE z úspěšné kariéry nejen v AC Milán

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V českém fotbale nenajdete mnoho hráčů, kteří toho dokázali tolik jako Marek Jankulovski. Někdejší dlouholetý reprezentant dnes slaví čtyřicátiny. Připomeňte si jeho kariéru v unikátní GALERII iSport.cz.



Z Ostravy však ofenzivně laděný obránce odešel už ve 23 letech do Itálie, kde prožil 11 sezón. Hrál za Neapol a Udine, nejslavnějším obdobím ale bylo šest let strávených ve slavném AC Milán. V jeho vyhrál Ligu mistrů, Superpohár, MS klubů (vše 2007) i italskou ligu (2011).

Dva slavní baníkovci spolu! Marek Jankulovski na reprezentačním srazu s Milanem Barošem v roce 2003.
Dva slavní baníkovci spolu! Marek Jankulovski na reprezentačním srazu s Milanem Barošem v roce 2003.

Ostravský odchovanec patřil dlouhá léta také k oporám české reprezentace, na kontě má bronz z EURO 2004. Za národní tým nastoupil Jankulovski v 78 zápasech a dal 11 branek.

Z Itálie odešel po zranění kolenních vazů v březnu 2011 a kariéru chtěl zakončit v domovském Baníku. Jeho obnovená premiéra však trvala v říjnu před šesti lety při osudném utkání s Hradcem Králové jen osm minut, hned v prvním utkání po návratu si na Bazalech poranění vazů obnovil.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud