Pavel Janega
2. června 2017 • 04:50

Předpověď před volbou předsedy FAČR: Fotbalu bude vládnout Malík

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
  • Kandidáti na šéfa FAČRKandidáti na šéfa FAČRFOTO: koláž iSport.cz

    Stát se sice může ještě všechno, ale podle deníku Sport vše směřuje k tomu, že do čela českého fotbalu se po dnešní valné hromadě FAČR postaví Martin Malík. Současný generální ředitel marketingové agentury STES má do role oficiálního šéfa nejblíže. Je přijatelný pro mistra zákulisních jednání Romana Berbra, který ovládá značnou část delegátů valné hromady, podporují ho i některé prvoligové kluby. A navíc patrně padla možnost, že by volby skončily bez výsledku. Podívejte se, jak šance všech tří kandidátů (vedle Malíka jsou to ještě Petr Fousek a Libor Duba, možností zůstává i nezvolení předsedy) vidí deník Sport!

  • Martin Malík (46 let) - 85 %

    Martin MalíkFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Profese: generální ředitel STES (od října 2016, ve společnosti působí od 2013)

    Co říká: „Naši partneři nestojí o další veletoče a kotrmelce, ale stojí o to, aby fotbal jasným a jednoznačným způsobem deklaroval, kterým směrem se chce ubírat. Já věřím, že všichni kandidáti si uvědomují, že pokud má fotbal přežít, tak je třeba se odpovídajícím způsobem chovat.“

    Kdo ho podporuje: řada profesionálních klubů v čele se Spartou či Viktorií Plzeň. Zákulisní informace hovoří také o tom, že je přijatelný i pro vlivného místopředsedu Romana Berbra, kterého poslouchá drtivá většina delegátů z české komory a menšina moravské. Proto je hlavním favoritem fotbalových voleb.

    Tvrdík: Fotbal se nechce posunout, s Malíkem a Berbrem CEFC skončí
    Video se připravuje ...

  • Petr Fousek (54 let) - 5 %

    Petr FousekFoto Barbora Reichová (Sport)

    Profese: nezávislý poradce a konzultant (dříve mj. generální sekretář FAČR, delegát UEFA a FIFA)

    Co říká: „Je třeba zásadně změnit pohled na fotbal. Fotbal přežije všechno. Ale za jakou cenu? Potýká se s celou řadou negativních faktorů a je třeba s tím bojovat. Získání důvěry je pro fotbal jediná cesta.“

    Kdo ho podporuje: nejhlasitěji Jaroslav Tvrdík, šéf Slavie. Ideálního kandidáta v něm vidí například také Teplice, Bohemians 1905 a některé okresní a krajské svazy na Moravě. Představuje opozici vůči Romanu Berbrovi, z toho důvodu za ním stojí ti, kteří současné poměry ve fotbale kritizují nejvíc.

    Křetínský: Berbr naše návrhy neakceptoval, výkonnostní fotbal podporovat nebudeme
    Video se připravuje ...

  • Libor Duba (34 let) - 1 %

    Libor DubaFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Profese: ředitel Ondrášovky, a. s.

    Co říká: „Nejdu do fotbalu vydělávat peníze, ale pomoci mu. Na FAČR nastala krizová situace, je třeba narovnat finanční toky, zrevidovat aktuální stav a podívat se na to, jak dál řešit financování sportu z peněz komerčních i veřejných.“

    Kdo ho podporuje: nominoval ho Středočeský kraj, tedy Berbrův člověk Miroslav Liba. Díky podpoře dalších českých krajů se cítí jako zástupce výkonnostního fotbalu. Před třemi týdny se ostře vymezil proti profesionálním klubům, které obvinil ze snahy ovládnout FAČR. Jeho zvolení neočekává takřka nikdo.

    LIGA NARUBY: Eden vs. Berbr, Kopicův držkopád a nemizící sprej
    Video se připravuje ...

  • Zvolen nebude ani jeden kandidát - 9 %

    Berbr: Na předsedu kandidovat nebudu, má osoba je vnímána kontroverzně
    Video se připravuje ...

    Plán B, který zvažovala Slavia s některými moravskými delegáty pro případ, že by Fouskovy šance na zvolení klesly na úplné minimum. Zablokování voleb ale včera Jaroslav Tvrdík vyloučil, profesionální kluby se v hlasování vyjádřily proti. Pokud by k patu přeci jen došlo, v takovém případě by FAČR byla minimálně další půlrok do mimořádné valné hromady bez předsedy.

     

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud