24. října 2017 • 10:30

Jarolím v anketě FIFA volil Kroose. Ronaldo s Messim se vynechali

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anketu FIFA The Best podruhé za sebou ovládl Cristiano Ronaldo, který za sebou v hlasování o nejlepšího hráče světa opět nechal úhlavního rivala Lionela Messiho. Dva největší favoriti se při volbě navzájem úplně ignorovali, tahouna Barcelony ze svého hlasovacího lístku vypustil i trenér českého národního týmu Karel Jarolím. Velké pocty se dočkal Gianluigi Buffon, který byl oceněn jako nejlepší brankář světa, a všechny své soupeře nechal daleko za sebou.



Trenér národního týmu Karel Jarolím daroval pět bodů za první místo na svém hlasovacím lístku vítězi ankety, Cristianu Ronaldovi . Za něj ale neumístil Lionela Messiho , nýbrž další oporu Realu Madrid, mozek zálohy Toniho Kroose. Třetí flek měl rezervovaný pro nejdražšího hráče světa, Neymara . I kapitán reprezentace Marek Suchý vybral za toho nejlepšího Ronalda, Messiho dal na druhé místo. Bronzem ocenil kolegu z obrany, kapitána AC Milán Leonarda Bonucciho.

A jak hlasovali sami největší favorité? Ronaldo tradičně dal na klubismus a za nejlepšího zvolil Luku Modriče , na další dvě místa dosadil další hráče Realu Madrid - kapitána Sergia Ramose a levého beka Marcela. Messiho číslem jedna se stal kanonýr Barcelony Luis Suárez , dvojkou legenda téhož týmu Andrés Iniesta . A na třetím místě? Ještě donedávna také hvězda Barcelony, nyní už tahoun PSG, Brazilec Neymar.

Našli se dokonce i tací, kteří mezi top trojku světových fotbalistů nevybrali ani Ronalda, ani Messiho. Třeba kapitán německé reprezentace Manuel Neuer chtěl za vítěze Toniho Kroose, za něj umístil spoluhráče z Bayernu Mnichov, střelce Roberta Lewandowského a řízného záložníka Artura Vidala. 

Nejlepší světové jedenáctce roku 2017 vévodili hráči Realu Madrid s pěti zástupci. Po dvou má Barcelona i PSG, ač oba zástupci francouzského giganta oblékali ještě donedávna dres katalánského týmu. Tenhle výběr doplňují ještě hráči z Itálie - stoper AC Milán a bývalá opora Juventusu Turín Leonardo Bonucci a kapitán a turínského celku Gianluigi Buffon .

39letý Ital s 42,42 procenty ukončil nadvládu Manuela Neuera na postu nejlepšího světového brankáře, když získal stejně hlasů, jako dva největší konkurenti Neuer a Keylor Navas dohromady. Když cenu přebíral, sotva zadržel slzy.

Nejlepší jedenáctka světa podle FIFA
Gianluigi Buffon (It./Juventus Turín)
 Dani Alves (Bra./PSG) - Leonardo Bonucci (It./AC Milán) - Sergio Ramos (Špa./Real Madrid) - Marcelo (Bra./Real Madrid)
 Andrés Iniesta (Špa./Barcelona) - Toni Kroos (Něm./Real Madrid) - Luka Modrič (Chor./Real Madrid)
 Neymar (Bra./PSG) - Cristiano Ronaldo (Por./Real Madrid) - Lionel Messi (Arg./Barcelona)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud